GRADSKA KNJIŽNICA POŽEGA – Bogat program uz Međunarodni dan žena i Dan grada: Sudjeluj, gledaj, slušaj, čitaj!

Datum objave: 07. 3. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Gradskoj knjižnici Požega povodom Dana grada Požege i uz Međunarodni dan žena održat će se niz različitih događaja.

Gradska knjižnica Požega još od 2014. godine na Međunarodni dan žena priprema poseban program kojim daruje svoje suradnice, volonterke i prijateljice. Ove će godine u toj prigodi ugostiti Alis Marić, autoricu bloga Čitaj knjigu koju prati više od pola milijuna ljudi na društvenoj mreži Facebook. O njezinu poslovnom uspjehu, poticanju čitanja kao profesiji te o novim oblicima rada i životnim prekretnicama govorit će se na susretu koji počinje u 19 sati na Galeriji svjetlosti 8. ožujka 2022.Uz Alis, u programu će nastupiti i Bruna Oberan koja će događaj obogatiti glazbenim nastupom.

Dana 8. ožujka 2022. u 18 sati u Dvorani znanja održat će se projekcija filma Sylvia Plath: Pod staklenim zvonom redateljice Terese Griffiths.Prvi je to film o razotkrivanju priče u pozadini antologijskog romana američke spisateljice Sylvije Plath, koja je svoj mladi život okončala tragično, i staklenom zvonu koje je srušilo mitove o ženama, raskrinkalo rodnu politiku 1950-ih, seksualni identitet i mentalno zdravlje u vrijeme kad se nježniji spol borio za pravo glasa. U filmu iz 2018. godine pojavljuju se i poznanici Sylvije Plath, od kojih su mnogi prvi put istupili u javnost.

Dana 9. ožujka 2022. u 18 sati na Galeriji svjetlosti održava se promocija knjige Živimo život svojih snova autorice Lidije Kovarik. Lidija Kovarik magistra je prava, MBA i uspješna poduzetnica. Preseljenjem u Prag ta je inspirativna i hrabra Požežanka svoj život promijenila prateći svoje snove, osjećaje i želje.
Trenutačno je direktorica Muzeja iluzijske umjetnosti u Pragu, a životnu strast za psihologijom živi radeći kao certificirana životna i poslovna trenerica belgijske Inge Rock Akademije, svojim članstvom u Mensi Češke Republike te mentorstvom.
Ta inspirativna, kreativna i intuitivna žena svakom unosi mir i ujedno motivira druge kako bi na zabavan i zanimljiv način postali najbolja verzija sebe živeći život svojih snova.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje na projekciju filma i susret s Lidijom Kovarik, dok se na susret s Alis Marić može ući samo s pozivnicom.

U Gradskoj knjižnici Požega održavaju i drugi događaji:

9. 3. 2022. Dječji odjel Gradske knjižnice Požega, Moj grad – cjelodnevna likovna aktivnost za djecu povodom Dana grada Požege

10. 3. 2022. u 18 sati, Galerija svjetlosti – otvorenje Kolektivne izložbe slika i radova sudionika likovne kolonije Vila Velebita 2020. – 2021.

10. 3. 2022. u 19 sati, Dvorana znanja – javna tribina povijesne postrojbe Gradska straža Požega, Maja Žebčević Matić: Sva lica Grgureva

TEKST: S. P./GKP               FOTO: GKP

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn