GRADSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA POŽEGA – Radovi na uređenju stare zgrade knjižnice i čitaonice napreduju prema planu

Datum objave: 27. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nakon uspješno završenog procesa preseljenja knjižnične građe, radovi na staroj zgradi Gradske knjižnice i čitaonice Požega koji su krenuli početkom svibnja, napreduju prema planu. Do sada je odrađen najzahtjevniji dio radova, a završetak ove faze očekuje se u rujnu ove godine.

Do sada su u prostoru stare zgrade knjižnice izvedeni međukatna konstrukcija i podovi, napravljena su statička ojačanja, a pri kraju su i elektro-instalacijski radovi. Do kraja mjeseca uslijedit će strojarski radovi, postavljanje nove stolarije, a potom i opremanje.

“Drago mi što smo krenuli u završetak projekta koji je počeo davne 2006. godine i do sada je koštao oko 16 milijuna kuna. Predugo i preskupo, ali sada ćemo urediti cijeli prostor stare Knjižnice, te nadamo se, staviti knjižnicu u punu funkciju do početka iduće godine. Time će započeti i novi život knjižnice u starom dijelu jer naši građani, korisnici i ljubitelji čitanja navikli su upravo na taj prostor, a s uređenjem će dobiti mogućnost za još kvalitetnije korištenje usluga knjižnice. Nadamo se naravno, vrlo brzom otvorenju knjižnice u punom obimu, za potpuni korisnički užitak, ” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić prilikom posljednjeg obilaska radova. Ova faza radova vrijedna je 2 milijuna kuna, a izvodi ih tvrtka L-projekt.

Dok traju radovi Gradska knjižnica i čitaonica Požega smještena je u privremenom prostoru udaljenom pedesetak metara od stare zgrade, na adresi Antuna Kanižlića 1. Rad u novom prostoru odvija se od ponedjeljka do petka od 8,00 do 19,00 sati. Tamo je izlučeno oko 12 tisuća naslova reprezentitativne građe po kriteriju traženosti, a knjiga koja nije među tim naslovima korisniku stiže na zahtjev u najkraćem roku.

TEKST: S. P.     FOTO: S. P./ pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn