GRADONAČELNIK VINKO GRGIĆ PREDSTAVIO SAVJETNIKE – Pomak u radu gradske uprave

Datum objave: 30. 7. 2016. | Kategorija: Društvo

ng

NOVA GRADIŠKA – Da želi biti na čelu kreativne, ambiciozne i otvorene gradske Uprave koja koristi znanja, iskustva i kompetencije svih svojih građana, gradonačelnik Vinko Grgić pokazao je i prilikom donošenja proračuna, koji je, kako je rekao, iako najveći u novijoj povijesti grada, realan i ostvariv. Potvrdio je to i službenom presicom na kojoj je novinarima i javnosti predstavio nove stručne savjetnike-magistra ekonomije, ravnatelja Carinske uprave i pomoćnika ministra financija u SDP-ovoj Vladi, Novogradiščanina, Zlatka Grabara, te diplomiranu ekonomisticu, uspješnu poduzetnicu i vlasnicu „Sintagme“, tvrtke za konzultantske usluge, Senku Vranić.

Iako je riječ tek o prvom koraku, ogroman je to pomak u radu gradske uprave, ali i prilika da se Nova Gradiška nakon gotovo dva desetljeća stagniranja i neadekvatnog korištenja sredstava europskih, ali i brojnih drugih natječajnih fondova, približi i ostatku Hrvatske. Dokaz je to i kako je grad konačno shvatio da je prošlo vrijeme pasivnosti i da je za uspjeh, promjenu, otvaranje, kreativnost i inovativnost, potrebno proaktivno djelovati, ali i pružiti priliku svima onima koji su spremni ponuditi vlastito znanje i iskustvo.

Upravo su to najveće reference novih savjetnika za gospodarstvo i fondove, iza kojih je niz uspješno realiziranih projekata u nekim od najrazvijenijih hrvatskih gradova, ali i značajni i iznimno važni kontakti u ministarstvima. I Senka Vranić i Zlatko Grabar, počašćeni pozicijom savjetnika, vjeruju kako grad Nova Gradiška, unatoč dugogodišnjem stagniranju, zahvaljujući infrastrukturnim, društvenim, ali i ljudskim resursima, može promijeniti trendove. Ipak, važno je spomenuti kako je riječ o dugotrajnom procesu u kojem je rezultate nemoguće vidjeti i očekivati preko noći, ali i  kako za prolivenim mlijekom nema smisla plakati, nego je potrebno raditi.

Potez je ovo za svaku pohvalu, iako je nemoguće izbjeći pitanje što su svih ovih godina radili LAG, EU direct centar i razvikana razvojna agencija i što će biti njihova uloga u novim okolnostima. U svakom slučaju, čak i ako bila riječ tek o predizbornom potezu, odluka je ovo gradske uprave koju valja pozdraviti i dati joj vremena i prilike da opravda najavljeno. A, onda jednom…možda se Nova Gradiška i uspije približiti gradićima poput Krapine, Samobora, Koprivnice. Jer, vrijeme odavno curi…

TEKST: Simonida Tarbuk /NGB     FOTO: NGB

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn