GRADONAČELNIK VINKO GRGIĆ PODNIO OSTAVKU – Do izbora u svibnju iduće godine, funkciju gradonačelnika obavljat će zamjenik Borislav Vidošić

Datum objave: 23. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Vinko Grgić, novogradiški gradonačelnik i saborski zastupnik koji je od 18. rujna u pritvoru zbog sumnje u navodnu umiješanost u “aferu Janaf” potpisao je ostavku na gradonačelničku poziciju i predao je odvjetniku. Potpisana ostavka proslijeđena je Gradskoj upravi kako bi Grgić i službeno prestao biti gradonačelnik Nove Gradiške. S novonastalim okolnostima na tiskovnoj su konferenciji upoznali zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i tajnik Grada Zlatko Zebić.

Gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić podnio je pismenu ostavku i do lokalnih izbora u svibnju iduće godine funkciju gradonačelnika obnašat će Borislav Vidošić, koji je, i do sada, na temelju Grgićeve punomoći , obavljao poslove gradonačelnika. Pismenu ostavku gradskoj upravi je proslijedio Zoran Mataić, odvjetnik Vinka Grgića. Zbog novonastalih okolnosti tajnik Grada Zlatko Zebić i zamjenik gradonačelnika održali su tiskovnu konferenciju. Kako je obrazložio Zebić, Borislav Vidošić je na listi za izbor gradonačelnika bio kao zamjenik na drugom mjestu i po tom zakonskom osnovu će dužnost gradonačelnika obnašati do izbora.

“S jučerašnjim danom dosadašnji gradonačelnik Vinko Grgić podnio je ostavku. Temeljem zakonskih odredbi, podnošenjem ostavke mandat gradonačelnika prestaje silom zakona onoga trenutka kada je urudžbiran u Gradu Novoj Gradiški. Jučer smo to i obavili, što znači da od danas gradonačelnik Grgić više ne obavlja ovu funkciju” upoznao je tajnik Grada. “Svi projekti idu dalje, već sljedećeg tjedna, u četvrtak 29. listopada zakazana je sjednica Gradskog vijeća na kojoj će središnja točka dnevnog reda biti rebalans Proračuna koji smo ovih dana uspjeli finalizirati “, zaključio je Vidošić.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: F. S.

 

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn