GRADONAČELNIK S NOVINARIMA: Očekujemo kvalitetnu suradnju na korist naših građana uz pravodobne i valjane informacije

Datum objave: 24. 6. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradonačelnik Požege dr. Željko Glavić sa zamjenikom prof. Borislavom Miličevićem danas  se susreo s predstavnicima medija u neformalnom druženju. “Želim da uskladimo suradnju s obje strane, što više u korist naših građana kako bi bili kvalitetno informirani o događajima u gradu. Nećemo vam ništa “farbati”, a stojimo vam na raspolaganju i mi i naše službe,” poručio je gradonačelnik.

“Kao novoizabrani gradonačelnik, sa svojim zamjenikom prof. Borislavom Miličevićem imao samo čast pozvati vas na jedno kratko druženje, prije svega da vam se predstavimo kao novoizabrani gradonačelnik i zamjenik, ali i da čujemo od vas što od nas očekujete te da mi vama kažemo kako mi promatramo suradnju s medijima. Kada kažem kako vidim suradnju – govorim o obje strane, želim da ju uskladimo s obje strane, što više u korist naših građana kako bi bili pravodobno i ispravno informirani o događajima u našem gradu. Sa svoje strane mi ćemo biti otvoreni medijima za sve informacije koje trebate da bi informirali građane, naše službe bit će vam na raspolaganju. Ono što mogu jamčiti jest da ćete dobivati pravodobne i pravovaljane informacije – nećemo vam ništa “farbati”. Jednostavno, stvari su onakve kakve jesu i građani ih takve trebaju od medija i dobiti.

S druge strane, naravno da ćemo podržavati medije i u smislu da opstanete u ovoj, i za vas teškoj situaciji vezanoj uz izvanredne okolnosti – nećemo plaćati ni da pišete ni da ne pišete, ali ćemo vas i financijski pomagati onoliko koliko je to u interesu grada Požege da bi grad imamo kvalitetnu i raznovrsnu medijsku scenu koja je dobra i za razvoj demokracije i za informiranje građana. Vi nama recite što vi očekujete od nas, sve što možemo, uklopit ćemo se u vaša očekivanja, nastojat ćemo da suradnja bude na što višoj razini.

Kroz pretekli period, moram to reći, u medijima smo uglavnom postali dio crne kronike. Želim, kao i moj zamjenik i ekipa s kojom ću raditi da to promijenimo – ne da vi ne pištete već da nemate o čemu pisati kada su afere i crna kronika u pitanju! Vas molim da ako nešto što vidite, a mi možemo ispraviti, nešto što potencijalno može biti loše ili ružno, da nas na to upozorite,” rekao je gradonačelnik okupljenim novinarima.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn