GRADONAČELNIK POŽEGE DARKO PULJAŠIĆ: “Moj smjer je za dobrobit svih nas, a ne pojedinaca i pojedinih poduzetnika”

Datum objave: 28. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradonačelnik Požege Darko Puljašić održao je konferenciju za novinare na kojoj je rezimirao sve odrađeno na području grada Požege u proteklih godinu dana.

“Moj politički smjer je za dobrobit svih nas, a ne pojedinaca i pojedinih poduzetnika, kako je to do sada bilo. Pritisci, tužbe i prijetnje ne mogu rezultirati ničim dobrim i na iste ne pristajem ni ja, kao niti moji suradnici. Prošlost moramo ostaviti iza sebe, ali iz nje moramo učiti kako one loše stvari ne bismo ponavljali, a one dobre što češće koristili. Zajedništvo i suradnja su ključ uspjeha. Jeftini populizam je prošlost. Realni i stvarni ciljevi su jedino ono što nam omogućuje razvoj i budućnost. Mladi i obitelji su ono što je važno i iz čega trebamo crpiti svoju snagu i volju za bolje sutra. Surađujmo na dobrobit svih naših sugrađana i nas samih,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić, na početku današnje konferencije za novinare.

Govoreći o poticanju napretka i konkretnim pomacima, zasigurno je prvi na popisu projekt Poduzetničkog inkubatora čija je izgradnja završena, a otvorenje se može očekivati u sljedećih nekoliko tjedana, naglasio je gradonačelnik. “Vrijednost radova je 18.642.984,00 kn. Kao jedinica lokalne samouprave, nastavit ćemo poticati naše poduzetnike i poljoprivrednike koje ovim putem pozivamo da se jave s idejama i prijedlozima na koje im još načine možemo olakšati rad i poslovanje.”

“Tu je i meni vrlo drag projekt dogradnje i nadogradnje škole te dogradnje školsko-sportske dvorane osnovne škole „Dobriša Cesarić“ koji je vrijedan 12 milijuna kuna. Završetak ovog projekta planiran je u 2019. godini, dok je spremna dokumentacija za izgradnju dvorane OŠ Antuna Kanižlića. U suradnji s Hrvatskim vodama uređena je 2 kilometra duga šetnica uz Veličanku, a u tijeku su radovi na izgradnji nove šetnice uz rijeku Orljavu, dok je u idućoj godini planirana izgradnja šetnice prema Šokačkoj ulici. Uz pomoć Hrvatskih voda, nastavit će se betonaža potoka, a spremna je i dokumentacija za izgradnju mostova u Vidovcima i Dervišagi. U tijeku je i izgradnja reciklažnog dvorišta u Industrijskoj ulici u Požegi. Riječ je o projektu vrijednom 5.003.569,54 kune, a iz Kohezijskog fonda su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 4.172.815,36 kuna.”

“Svakako treba spomenuti i projekt Aglomeracije vrijedan 217,5 milijuna kuna, od čega 124,5 milijuna kuna sufinancira Europska unija. Izgradnjom Aglomeracije, Požega će stati uz bok razvijenih europskih gradova. Ne smijemo zaboraviti ni na novi vrtić koji je svoja vrata otvorio u prosincu prošle godine, a vrijedan je preko 15 milijuna kuna. U ovoj godini u njega smo uložili dodatnih 550 tisuća kuna za uređenje okoliša i klimatizaciju. Asfalt i rasvjetu dobila je Ulica Borisa Hanžekovića na požeškom Varelovcu, dok će u 2019. godini asfalt dobiti Ulica Janka Matka, Pakračka ulica, Željeznička ulica u Vidovcima, Vinogradska ulica u Mihaljevcima, a planiran je početak radova i u Županijskoj ulici u Požegi. Posebno moram istaknuti početak izgradnje dionice D38 koji će započeti u 2019. godini, a vrijedan je 76 milijuna kuna. U sklopu projekta planirana je izgradnja 7 kružnih tokova, nogostupa, biciklističkih staza, autobusnih ugibališta, a sve s ciljem podizanja razne sigurnosti i bolje prometne povezanosti. U planu su i radovi na izgradnji nogostupa u Osječkoj ulici i u Ulici Pavla Radića. Bit će postavljena javna rasvjeta na šetnici uz Orljavu i nova LED rasvjeta u Osječkoj ulici,” rekao je Puljašić.

Započeo je i projekt energetske obnove zgrade društvenog doma u Dervišagi, dok će u idućoj godini slijediti i energetska obnova zgrade sportske dvorane Sokol, kao i društvenog doma u Mihaljevcima. Značajniji projekti koji su planirani su: Izgradnja i dodatna ulaganja u prometnice i mostove (7.265.500,00 kn), Rekonstrukcija i dogradnja DRC Vidovci (7.121.400,00kn), Izgradnja javne rasvjete (1.000.000,00kn), Izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni (1.000.000,00 kn), Ulaganja u sportske objekte (1.000.000,00kn), Ulaganje u zgradu Gradske knjižnice i čitaonice Požega (4.060.000,00kn).

“Uz već spomenute projekte „Izgradnja poduzetničkog inkubatora“, „Izgradnja reciklažnog dvorišta“, energetske obnove niza gradskih objekata, istaknuo bih projekt koji je spreman za financiranje iz fondova EU i očekujemo realizaciju u idućoj godini, a odnosi se na rekonstrukciju požeškog muzeja („Požeške bolte“) čija je vrijednost oko 40 milijuna kuna. Značajniji pomaci ostvareni su i u turizmu, pri čemu se posebno izdvaja projekt Požeške kuće. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Požege predstavili smo novi vizualni identitet, slogan i kreativnu platformu za sustavni branding Požege kao turističke destinacije. U funkciju turizma stavit ćemo značajne lokacije na našoj Požeškoj gori – kapelicu sv. Vida i brdo Sokolovac. Najznačajniji događaj naše turističke ponude svakako je Aurea fest koji iduće godine obilježava 50. godišnjicu postojanja i čije su pripreme već u tijeku. Moto je “dobre vibracije”, a ovom gradu uistinu su potrebne dobre vibracije, svježina i ono što Požežani oduvijek imaju, a to je vjera u sebe i sposobnost da uvijek mogu bolje i kvalitetnije,”dodao je gradonačelnik Puljašić te zaključio da su planu još brojni projekti i programi pa preostaje samo čekati i vidjeti kako Požega, mali, ali poviješću i kulturom bogati grad, svakim danom sve više napreduje.

TEKST: S.Pok/ pozega.hr       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn