GRADONAČELNIK NOVE GRADIŠKE VINKO GRGIĆ: “Srce mi je puno, ovo je pobjeda svih nas, jer, narod ne možete prevariti”

Datum objave: 18. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Iako su od izbora prošla već dva dana, ne stišavaju se reakcije na veliku pobjedu Vinka Grgića, nezavisnog kandidata za gradonačelnika kojem su Novogradiščani, s podrškom od čak 61,66 posto u prvom krugu, dali povjerenje za još jedan mandat. S osvojenih čak devet vijećničkih mjesta, Grgić će, kako stvari stoje, imati i neupitnu većinu u Gradskom vijeću.

Uz pojavu novih političkih opcija koje bi mogle promijeniti tradicionalni stranački duopol u velikim gradovima, fenomen netom završenih lokalnih izbora zasigurno je i uspjeh velikog broja nezavisnih kandidata koji su se, imenom i prezimenom, ali i kvalitetnim programima, sučelili s kandidatima velikih stranaka. Jedan od njih je i saborski zastupnik Vinko Grgić, novi stari gradonačelnik Nove Gradiške kojem su sugrađani, s podrškom od čak 61,66 posto glasova u prvom krugu, dali povjerenje za još jedan mandat na čelnoj funkciji Grada.

Nakon uspjeha na izvanrednim izborima 2016., a potom i potvrde rezultata 2017.godine “pod markicom” SDP-a, Grgić je ovaj put pred sugrađane izišao kao nezavisan kandidat, s listom koja je osvojila čak devet vijećničkih mjesta, koja predstavljaju i neupitnu većinu potrebnu za “komotno” donošenje odluka. Pobjeda ostvarena u prvom krugu potvrda je svega učinjenoga na novom zamahu grada posljednjih pet godina, afirmativne kampanje koja je u prvi plan stavila “Grad u srcu” kao jedinu ideologiju, ali i prije svega, osobna, profesionalna i moralna satisfakcija nakon, kako je rekao, velike nepravde zbog koje je prošle godine proveo 3 mjeseca u istražnom zatvoru.

Istaknuo je to, zahvaljujući sugrađanima na velikoj podršci i prepoznavanju učinjenoga za grad u prethodnom mandatu.”Nakon svega što se izdogađalo u proteklih devet mjeseci, ovo je nevjerojatan i čaroban osjećaj. Već treći put, treća sreća! Uz potporu sugrađana, sve svoje znanje, iskustvo i snagu uložit ću u ovaj grad, baš kao što sam to radio i prethodne četiri godine. Kažu da je muškarac u svojim najboljim godinama između 45.i 55.-te. Zanimljivo je da sam gradonačelničku palicu prvi puta preuzeo na svoj 44.rođendan i potom gradu poklonio svojih pet najboljih godina.Slijede njih još četiri jer ovo je tek novi početak i početak nove borbe. Od srca zahvaljujem sugrađankama i sugrađanima. Sve ono ružno što smo prolazili moja obitelj i prijatelji, sada je iza nas, a važno je i reći kako, sve to vrijeme, unatoč određenoj bojazni, što je i ljudski, nisam izgubio vjeru u svoje Novogradiščane, zbog čega je ovo i njihova pobjeda,”rekao je, u prvoj izjavi nakon objave rezultata Vinko Grgić

“Danas je moje srce maksimalno ispunjeno. Nakon nevjerojatne nepravde, tri mjeseca provedena u zatvoru, a onda i okusa slobode u pravom smislu te riječi, sada sam osjetio i čar pobjede. Ni jedan roman ne završava ovako. Kao čovjek koji je napravio puno toga u životu i koji ima i više opcija, odabrao sam onu koja se zove moj grad i iznimno mi je zadovoljstvo da je to prepoznao i najveći broj birača. Narod ne možete prevariti, a on je rekao svoje, stoga, veliko hvala mojim Novogradiščanima, srce mi je puno i nastavljamo tamo gdje smo stali,”dodao je novi stari gradonačelnik koji je pobjedu proslavio u društvu mnogobrojnih sugrađana vatrometom. Uz podršku sugrađana od 61,66 posto u prvom krugu, veliki uspjeh postigla je i Nezavisna lista čiji je Vinko Grgić bio nositelj, a koja će, kako sada stvari stoje, s osvojenih 9 vijećničkih mandata imati i neupitnu većinu u Gradskom vijeću.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: V. G Press

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn