GRADONAČELNIK VINKO GRGIĆ PREUZEO VLAST: “Nastavljamo gdje smo stali, a novac od gradonačelničke plaće proslijedit ću studentima i braniteljima”

Datum objave: 24. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Nakon premoćne pobjede ostvarene u prvom krugu lokalnih izbora, u Uredu gradonačelnika Grada Nova Gradiška potpisana je primopredaja vlasti između zamjenika Borislava Vidošića, koji je Gradom upravljao posljednjih osam mjeseci i novog/starog gradonačelnika Vinka Grgića pred kojim je četverogodišnji mandat.

“Nastavljamo gdje smo stali, nema odmora niti onih popularnih “američkih” sto dana. Posla je puno, ali me i veseli, jer ne smijemo umanjiti kvalitetu življenja naših sugrađana”, rekao je prilikom potpisivanja primopredaje vlasti novi stari gradonačelnik Nove Gradiške, saborski zastupnik Vinko Grgić.

Uz još jednu zahvalu upućenu svima koji su mu u prvom krugu lokalnih izbora dali glas i povjerenje da i u naredne četiri godine vodi Grad, postupak primopredaje nezavisni Vinko Grgić iskoristio je za obraćanje medijima i najavu prvih poteza. “Nakon što se pozdravim s djelatnicima, a potom održim sastanak s pročelnicima, odmah krećemo s poslom, iako ću gradskoj upravi, tvrtkama i ravnateljima dati maksimalno 100 dana za novu projekciju kompletnog četverogodišnjeg rada koju će trebati prezentirati gradskim vijećnicima i medijima, jer uz jasne planove i ciljeve moramo znati kuda će i u kojem smjeru ovaj Grad ići u narednom razdoblju. Posao je velik, ali se ne bojimo. Stanje u gradskoj blagajni je odlično, sve se vodilo uredno i sve što je bilo potrebno je realizirano. Krećemo s projektima i javnim nabavama, puno je posla i u Industrijskom parku, a uskoro će i Mjera 7.4.1., na koju ćemo nastojati kandidirati projekt sportskog centra i Društvenog doma u Prvči.”, rekao je gradonačelnik Grgić, naglasivši kako mu je želja zadržati i iskoristiti lokalpatriotizam, pozitivnu energiju i veliku podršku sugrađana izraženu premoćnom pobjedom u prvom krugu lokalnih izbora.

Uz novog/starog gradonačelnika primopredaji vlasti nazočio je i aktualni zamjenik BorislavVidošić, koji se u izjavi medijima prisjetio posljednjih osam mjeseci tijekom kojih je obavljao “posao gradonačelnika”. ” U rujnu prošle godine „prihvatio” sam se funkcije upravljanja Gradom i zajedno s timom ljudi nastojao činiti najbolje što sam znao i mogao. Tijekom tog perioda realizirali smo sve započete projekte, vodili računa o gradskoj blagajni i činjenici da Grad nije zadužen. Sve što sam dosada radio nastavit ću i dalje, vjerujem, i bolje i kvalitetnije, s ciljem kreiranja Grada ugodnog življenja, Nove Gradiške kakvu svi želimo”naglasio je zamjenik gradonačelnik Borislav Vidošić.

“Unatoč velikim apetitima i ogromnom poslu koji je pred nama, veselim se svemu što nas čeka, spreman dati svu svoju snagu i znanje da budemo još bolji i kvalitetniji. Hvala još jednom mojim Novogradiščanima na povjerenju danom meni, ali i gradskim vijećnicima Nezavisne liste koji će, uz odgovoran pristup poslu, morati biti proaktivni i apsolutno involvirani u sve gradske teme, pogotovo kog javnih nabava u kojima ću se maksimalno izuzeti, jer cilj mi je da Grad i nadalje radi transparentno, što je potvrdio i posljednji bezuvjetan nalaz Državne revizije.”, istaknuo je novogradiški gradonačelnik upoznavši novinare kako će čelnu funkciju Grada obavljati za nula kuna, ostajući na saborskoj plaći, proslijeđujući onu gradonačelničku za studentske stipendije i branitelje.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn