GRADONAČELNIK DARKO PULJAŠIĆ: Ulaganjem u sport i zdravlje naše djece ulažemo u budućnost

Datum objave: 23. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sportskoj dvorani OŠ „Dobriša Cesarić“ saborski zastupnik i gradonačelnik Darko Puljašić održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o infrastrukturnim ulaganjima i budućim aktivnostima na području Grada Požege, s naglaskom na sportsku infrastrukturu. “Ulaganjem u sport, ulaganjem u zdravlje naših sugrađana, naše djece ulažemo u budućnost,” poručio je gradonačelnik Puljašić.

Sportska dvorana OŠ “Dobriša Cesarić” posjetitelje je zadnji put dočekala dok traju radovi. Do kraja ovog mjeseca, najavio je gradonačelnik, dvorana će moći ugostiti i prva sportska zbivanja. “Postavlja se oprema i sretan sam što će ovu zgradu koristiti više od 400 učenika ove škole koji će konačno imati primjerene uvjete za 21. stoljeće. Ovo je kruna onog što je Grad Požega u zadnje četiri godine radio. Nadam se kako će do kraja mjeseca biti i tehnički prijem i uporabna dozvola te ćemo tako predati ovu zgradu na upravljanje školi i najvažnijim stanovnicima grada – djeci,” rekao je gradonačelnik.

Podsjetio je kako sport u gradu Požegi od 2013. godine prati sustavna i financijski vrlo osnažena priča “Od 2013. godine kada su Požežani odlučili pokloniti povjerenje za upravljanje gradom Hrvatskoj demokratskoj zajednici, napravili smo mnogo, konkretne stvari koje donose boljitak ne samo vezano za sport već cijeloj zajednici,” naglasio je gradonačelnik.

U 2013. godini svim sportskim klubovima riješili su sudce, kotizaciju i prijevoz s čime su se u klubovima godinama borili. Već iduće godine u pogon je stavljen Sportsko-rekreacijski centar u Požegi u koji je uloženo milijun i pol kuna od Ministarstva regionalnog razvoja, uređena je sportska dvorana Tomislav Pirc – stolarija, fasada i krovište za 1,4 milijuna kuna te sa 600 tisuća kuna ojačana konstrukcija na krovu. Te godine uređena je i gradska kuglana s 800 tisuća kuna od čega je Fond financirao 60 posto, započeo je i projekt uređivanja šetnica uz Orljavu koji sigurno doprinosi zdravlju naših građana. U startu je uloženo 578 tisuća kuna i gotovo cijeli iznos su financirale Hrvatske vode.Te je, 2014. godine s čak 14,7 posto svog proračuna izdvojenih za sport i rekreaciju Grad Požega uvršten u top deset gradova u RH po ulaganju u zdrav i sportski duh.

“U 2015. godini nastavili smo raditi s uređenjem lijevog obalnog nasipa do željezničke pruge, dužine oko 300 metara što je sufinancirano iz sredstava Hrvatskih voda. U 2016. godini nastavili smo uređivati dvoranu Tomislav Pirc te smo uredili podlogu. Te 2016. godine uredili smo i gradske bazene uz koje i košarkaško, odbojkaško i dječje igralište te 54 nova parkirna mjesta. U 2017. godini nastavili smo s radom na šetnici uz Veličanku, gotovo dva kilometra. Investitor su bile Hrvatske vode uz nabavu opločnika od strane Grada Požege u iznosu od 240 tisuća kuna. ” Te 2017. godine krenuo je i ovaj objekt kod OŠ Dobriša Cesarić, kao jedna od kruna uređenja uvjeta za naše osnovnoškolce ali i sve ostale koji će koristiti ovu dvoranu. Dogradnja dvorane vrijedna 5,6 milijuna kuna obavljena je 2018. godine. Ona je dvodijelna i koristit će ju svi sportski klubovi grada Požege koji ovdje žele odrađivati svoje treninge ali i natjecanja.” podsjetio je gradonačelnik.

U 2018. i 2019. godini nastavljeno je s uređenjem šetnica pa je uređenja šetnica oko Babinog vira vrijedan oko 260 tisuća kuna, a s tim aktivnostima nastavljeno je do danas pa je do 2013. godine do danas uloženo gotovo 2 milijuna kuna u 6090 metara šetnica. Ove godine energetski je uređena i dvorana Sokol.

Iduća godina donosi nove projekte najavio je gradonačelnik. “Napravljeno je idejno rješenje za izgradnju dvorane Osnovne škole Antuna Kanižlića, a sljedeći korak je izrada glavnog projekta i, nadamo se, apliciranje na jedan od natječaja financiran od strane EU. Procijenjena vrijednost ovog projekta je 27.000.000,00 kuna. Uz samu dvoranu, objekt bi imao i druge prateće sadržaje (5 učionica, sanitarni čvor, kabinet i spremišta za sprave. Izgradnjom ovoga objekta zadovoljit će se potrebe škole i zajednice za polivalentnim prostorom u kojemu će se održavati obrazovni, društveni i drugi sadržaji namijenjeni učenicima i građanima. Ulaz u dvoranu predviđeni je iz škole i s ulice, što će omogućiti društveno korištenje dvorane te tako imati korist za širu zajednicu. ” najavio je gradonačelnik.

“Ulaganjem u sport, ulaganjem u zdravlje naših sugrađana, naše djece ulažemo u budućnost. Želim poručiti svim Požežanima – idemo dalje raditi zajedno, idemo ulagati u ono što će nam se višestruko vratiti. Svaka kuna uložena u zdravlje, u kulturu zdravog življenja, u sport višestruko se vraća,” zaključio je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: Sanja Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn