GRADONAČELNICA POSJETILA NAJMLAĐEG SUGRAĐANINA – Luka Krivačić prvorođena pakračka beba

Datum objave: 04. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

PAKRAC- Luka Krivačić rođen 2. siječnja u 4:40 sati, prva je beba s područja Pakraca koja je ove godine rođena na Odjelu ginekologije i porodništva Opće županijske bolnice Pakraca i bolnice hrvatskih veterana. Luka je težak 3.250 grama i dugačak 50 centimetara, a uz majku Andreu i oca Marka, najviše je razveselio dvogodišnju sestru Doris.

Obitelj Krivačić je danas obišla i Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca koja im je, uz čestitke uručila i prigodne poklone.”Svake godine obilazimo naše prvorođene sugrađane i do sada smo to radili u našoj bolnici, ali zbog epidemiološke situacije smo vas odlučili kratko obići kod vaše kuće. Čestitam na rođenju Luke i želim vam puno zdravlja, mira i ljubavi u novoj godini,” rekla je tom prigodom gradonačelnica Blažević.

Prema riječima ravnateljice Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana Marine Major, u pakračkom rodilištu je u prva tri dana ove godine rođeno sedam beba. Tako su u Pakracu već do 4. siječnja rođene i prve bebe s područja Lipika, Daruvara i Novske. Ravnateljica Major s ponosom ističe da pakračkom rodilištu, koje raspolaže sa 16 kreveta, gravitiraju rodilje iz nekoliko županija, a posljednjih godina konstantno bilježe porast novorođenih. Tako je u protekloj 2020. godini obavljen 491 porod i rođeno je 497 beba što je za 42 bebe više u odnosu na 2019. (455 beba), odnosno 71 beba više nego 2018. godine (426 beba).

“Nadaleko smo poznati po našem stručnom i prijaznom osoblju, prostor rodilišta je uredan i lijep za boravak, a atmosfera je ugodna, domaćinska. Od 2011. nosimo certifikat „Rodilište – prijatelj djece“, koji nam je 2019. godine Ministarstvo zdravstva recertificiralo,” naglasila je ravnateljica Major. Rekordan broj novorođenih bio je 2012. godine tijekom koje je u pakračkoj bolnici rođeno 580 beba.

IZVOR: Grad Pakrac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn