GRAD PRIJATELJ DJECE – Nakon suvremenog dječjeg igrališta na Urijama, gradonačelnik Grgić otvorio novo carstvo igre u Prvči

Datum objave: 26. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

N

NOVA GRADIŠKA – „Dječji život je poput komada papira na kojem svatko od nas ostavlja vlastitu bilješku „, rekao je davno jednom mudar netko, svjestan kako upravo djeci dugujemo sve ono najbolje što imamo. Jer, ulaganje u njih, ulaganje je i u budućnost. Onu za koju im je potrebno tek bezbrižno djetinjstvo i suvremeno igralište. Upravo onakvo kakvo su na poklon od grada dobili klinci i klinceze  novogradiškog naselja Prvča.

Osim toga, riječ je o obećanju čelnih ljudi Grada danom prošle godine, a njega uvijek valja ispuniti. Baš kao i planirano-otvoriti svake godine u gradu Nova Gradiška najmanje jedno dječje igralište. Ono službeno prvo, najsuvremenije u gradu, ali i jedno od najmodernijih uopće, multifunkcionalno dječje igralište na Urijama, malim je korisnicima „predano na uporabu“ u listopadu 2016. Podsjetio je na to, otvarajući u naselju Prvča, suvremeni, multifunkcionalni prostor dječje igre i mašte vrijedan 100 tisuća kuna, prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Grgić, najavljujući istovremeno i skorašnje nove projekte-jedinstveno dječje vojno igralište, te Sportski centar za mlade „Ivo Petranović“ u kojem će vlastiti moderni kutak za igru pronaći upravo oni najmlađi.

NN

Jer, dužnost je to i obveza grada prijatelja djece, ali i naša odgovornost kao odraslih. Osim toga, jedino se tako dugoročno stvaraju preduvjeti za popravljanje loše nacionalne demografske slike, podizanje kvalitete života i bolju budućnost onih kojima pripada sutra. Klinaca i klinceza koji su se poklonu grada od srca obradovali, zahvalivši najiskrenijim i najneposrednijim osmjehom.

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn