GRAD POŽEGA – Započelo uklanjanje Dječjeg vrtića „Pod gradom”

Datum objave: 26. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega je u svibnju 2023. godine proveo postupak jednostavne nabave za izvođenje radova na uklanjanju objekata – Vila Sofija i Dječji vrtić Pod gradom kako bi se moglo početi sa izgradnjom novog Dječjeg vrtića.Objekt će biti ukupne površine 1064 kvadratnih metara i dostatan za 126-ero djece. 

Na službenoj stranici Grada Požege objavljeno je kako je u tijeku uklanjanje zgrade Dječjeg vrtića „Pod gradom“ i Vile Sofije na k.č.br. 1436 i 1471 k.o. Požega. Naime, Grad Požega je u svibnju 2023. godine proveo postupak jednostavne nabave za izvođenje radova na uklanjanju objekata – Vila Sofija i Dječji vrtić Pod gradom, a sve kako bi se moglo početi sa izgradnjom novog Dječjeg vrtića.

Ukupna vrijednost radova iznosi 39.019,25 EUR, a radovi obuhvaćaju strojnu i ručnu demontažu pokrova od crijepa i drvene građe, rušenje međukatne konstrukcije kata, stropne konstrukcije prizemlja, zidova, podne ploče te odvoz na deponiju. Ugovor o nabavi radova sklopljen je s tvrtkom Ceste Požega d.o.o., a uklanjanje građevine vrši tvrtka BIM projekt d.o.o.

U tijeku je i javna nabava za izgradnju Dječjeg vrtića “Pod gradom” Požega., procijenjene vrijednosti 2.740.000,00 € bez PDV-a. Objekt će biti ukupne površine 1064 kvadratnih metara i dostatan za 126-ero djece. Zgrada dječjeg vrtića i jaslica će biti nepravilnog, „L” tlocrta, a ulaz će se nalaziti s južne strane, odnosno, u objekt će se ulaziti iz Ulice Pod gradom.

TEKST: S. P.                    FOTO: Požega.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn