GRAD POŽEGA – Započeli su radovi na sanaciji konstrukcije Gimnastičke dvorane Sokol

Datum objave: 28. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Započeli su radovi na sanacijii konstrukcije Gimnastičke dvorane Sokol u Požegi čija je vrijednost 492.016,25 kuna s PDV-om, a izvodi ih tvrtka L projekt d.o.o.. Sukladno Ugovoru, izvođač je dužan posao završiti u roku od 60 dana od dana uvođenja u posao. Po završetku započetih radova krenut će energetska obnova zgrade čiji se završetak predviđa u rujnu ove godine, odnosno do početka nove školske godine. Ukupna vrijednost radova energetske obnove je 1.124.122,50 kuna.

Radovima je planirana zamjena postojeće stolarije ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova građevine i povećanje toplinske zaštite krovne konstrukcije.

Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta od 62,51%. Projektirana ušteda toplinske energije zadovoljava sektorski specifični kriterij prihvatljivosti, a to je ušteda energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50% u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta.

Projektom će se postići energetska ušteda na godišnjem nivou za 53,84% te će se iz energetskog razreda D, objekt svrstati u energetski razred C.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn