GRAD POŽEGA – Za potpore u turizmu ove godine 200 tisuća kuna

Datum objave: 12. 6. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica Ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak na konferenciju za medije prezentirali su Javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege za 2019. godinu. Ove godine u proračunu je predviđeno 200 tisuća kuna, a potpore se dodjeljuju za povećanje i unapređenje smještajnih kapaciteta, ostvarenje boljih turističkih rezultata, promociju turističkih potencijala Grada Požege te unapređenje i proširenje turističke ponude.

Grad Požega raspisao je u rujnu prošle godine javni poziv za dodjelu potpora u turizmu na području Grada Požege s ciljem ulaganja u razvoj i unapređenje turizma na području Grada. Da je ova inicijativa urodila plodom govori podatak da je prošle godine, za ovu svrhu, utrošeno 145 tisuća kuna i to za 50 novih ležaja. S tim ciljem Grad Požega i ove je godine raspisao Javni poziv za dodjelu potpora te u proračunu osigurao za ovu godinu iznos od 200 tisuća kuna, naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić.

“Odlučili smo se na ovu potporu jer glavni ograničavajući faktor u ovom gradu u smislu bavljenja ozbiljnim turizmom upravo su smještajni kapaciteti. Rezultat od 50 ležaja u nekoliko mjeseci doista je fantastičan i namjera nam je motivirati i pomoći svim ljudima koji su voljni krenuti u poduzetničku avanturu u sklopu turističke ponude grada Požege i šire. Požega je bogata turističkim potencijalima i prekrasnim prostorima i želimo pomoći našim sugrađanima da te kapacitete stave u funkciju. Pri tom želimo posebno pomoći onima koji žele podići kategorizaciju jer grad Požega treba biti turistički grad, ali grad s vrhunskom turističkom ponudom. Mi se ne možemo oslanjati na masovnost već na kvalitetu i izvrsnost,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

U prošloj godini u proračunu grada bilo je predviđeno 150 tisuća kuna, a realizirao je 145 tisuća kuna i to na Zlatni lug- Kuća za odmor (18.000 kuna), Studio apartman Nuna-nina (36.000 kuna), Zimmer Frei prenoćište (57.000 kuna), sobe Gavran (10.000 kuna), Kuća za odmor GoodLife (24.000 kuna), a ukupno je riječ o 50 ležaja – izvijestila je direktorica Ureda TZ Grada Požege i predsjednica povjerenstva za dodjelu potpora Silvija Podoljak.

“Potpora podrazumijeva nepovratna financijska sredstva odobrena iz Proračuna Grada Požege za a dodjeljuje se za povećanje i unapređenje smještajnih kapaciteta, ostvarenje boljih turističkih rezultata, promociju turističkih potencijala Grada Požege te unapređenje i proširenje turističke ponude. Potpora iznosi 2.000,00 kn po ležaju za kvalitetu smještaja s dvije zvjezdice, 3.000,00 kn za kvalitetu smještaja s tri zvjezdice, 4.000,00 kn za kvalitetu smještaja s četiri zvjezdice i 5.000,00 za kvalitetu smještaja s pet zvjezdica. Korisnici potpora mogu biti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti i trgovačka društva registrirani za pružanje ugostiteljskih i turističkih usluga u turizmu, zatim udruge registrirane za djelatnosti povezane uz selektivne oblike turizma, te druge fizičke i pravne osobe koje imaju prebivalište odnosno sjedište na području Grada Požege i koje ispunjavaju uvjete utvrđene ovom odlukom i posebnim propisima odnosno pravilima o potporama male vrijednosti,” pojasnila je Podoljak.

Javni poziv otvoren do iskorištenja sredstava u Proračunu Grada Požege za 2019. godinu, a najkasnije do 15. prosinca 2019. godine. Prijave s dokumentacijom se dostavljaju Povjerenstvu za potpore u turizmu Grada Požege, na adresu: Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega, s naznakom: „Prijava za dodjelu potpora u turizmu – ne otvaraj“ i to putem pošte ili neposredno u pisarnici Upravnog odjela za samoupravu.

Tekst Javnog poziva, Odluku o potporama te obrazac Prijave možete pronaći OVDJE.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn