GRAD POŽEGA – Uz najavu 8. sjednice Gradskog vijeća, osvrt na neodgovorne vlasnike pasa i vandale na šetnicama

Datum objave: 16. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Na idućoj, 8. po redu sjednici Gradskog vijeća Grada Požege koja će se održati u ponedjeljak 23. travnja, naći će se 7 točaka dnevnog reda. Teme koje će se naći pred gradskim vijećnicima na konferenciji za novinare najavio je gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom.Gradonačelnik se ovom prilikom osvrnuo i na neželjene pojave u gradskoj svakodnevici – neodgovorne vlasnike pasa i vandale koji uništavaju gradsku imovinu.

Gradski vijećnici prema najavljenom dnevnom redu, raspravljat će o korištenju proračunske zalihe za prva tri mjeseca ove godine, izvješću o radu Gradonačelnika Grada Požege za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2017. godine te o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi, odgoju i obrazovanju, sportu, socijalnoj skrbi i turizmu u Gradu Požegi za 2017. godinu.

Gradonačelnik Puljašić posebno je izdvojio izvješće o radu svom i radu svojih suradnika u prvih šest mjeseci. “Svi programi su odrađeni u skladu s proračunom i s onim što smo predvidjeli. Nigdje nismo “probili” niti jednu stavku, dobro planiramo i prihodi su na razini koju smo očekivali, no ono što želim naglasiti svakako je suradnja s našim sugrađanima. U prvih šest mjeseci obavili smo razgovore s 932 osobe, ovim tempom očekujem da ćemo u našem mandatu moji zamjenici i ja obaviti razgovor s gotovo trećinom naših sugrađana jer vrlo je važno komunicirati tako s građanima. I naše Internet stranice su transparente, mjesečno bilježimo oko sto tisuća posjeta i milim kako je i to vrlo važno. U ovih šest mjeseci imali smo i nekoliko zahtjeva na pristup informacijama na koje smo odgovorili. Imali smo i izvješća o 259 aktivnosti gradonačelnika i zamjenika, a ono čime sam posebno zadovoljan i što smatram pravim načinom rada – sastajemo se na dnevnoj bazi s našim privrednicima. Njima su vrata uvijek otvorena i nema posebnih termina, kada je nešto potrebno – mi smo tu,” rekao je gradonačelnik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ovih šest mjeseci bili smo u Baji, Trent, posjetili smo gradove za koje smatram da imamo što vidjeti i s kojima možemo surađivati te unaprijediti i kulturnu i privrednu suradnju. Imali smo i susrete s predstavnicima pet istočno-europskih zemalja: Azerbejdžan, Ukrajina, Bjelorusija, Gruzija i Srbija koje su u sklopu Međunarodnog tjedna Erasmus+ bili ovdje u Veleučilištu u Požegi i drago mi je da i preko Požege vide put u Europsku uniju,” izvijestio je gradonačelnik Puljašić dodajući kako očekuje brzu i učinkovitu sjednicu jer kako je naglasio “brojevi su egzaktna znanost i tu ne možemo govoriti o golubovima ili nekim drugim životinjama i pojavama jer je sve jasno”.

No, sam gradonačelnik je ovom prilikom govorio o životinjama, odnosno neodgovornim vlasnicima pasa koje je pozvao da prilikom šetnje sa svojim ljubimcima, pokupe ono što četveronožni sugrađani ostavljaju iza sebe po gradskim površinama. Spomenuo je gradonačelnik i dvonožne štetočine koji rade puno veću štetu od ugaženog psećeg izmeta, a riječ je o vandalima koji uništavaju gradsku imovinu, posebice po šetnicama. “Imamo prekrasan grad koji se trudimo čistiti, no mogu najaviti kako će komunalci obilaziti grad i izvan radnog vremena te bilježiti nemar takvih vlasnika pasa. U zadnje vrijeme na nekoliko lokacija imamo nažalost i divljanje, uništavanje gradske imovine. Šetalište uz Orljavu na nekoliko mjesta je devastirano, vade se opločnjaci, bacaju se, na Starom gradu se lome klupe i ograde. Onima koji to rade poručio bih kako ih može biti sram, ovaj grad i građani to nisu zaslužili. Apeliram pak na one koji su vidjeli ili znaju nešto o vandalizmu, neka to prijave. Zajedno to možemo spriječiti i riješiti. Bit ću uvijek afirmativan i raditi na tome da zajedno unaprjeđujemo ovaj grad, da troškovi održavanju budu što manji kako bi ta sredstva mogli uložiti u još kvalitetnije uvjete života, a smatram da smo postignuli tu civilizacijsku razinu kada ovakve pojave možemo i osuditi i ukloniti,” naglasio je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn