GRAD POŽEGA – U Vidovcima i Vranduku 21 novi most

Datum objave: 25. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na potoku Komušancu u požeškoj ulici Vranduk pri kraju je izgradnja novih mostova, njih ukupno devet, dok je u požeškom prigradskom naselju Vidovcima već izgrađeno 12 novih mostova – šest preko potoka Pakao te isto toliko preko potoka Nakop l. Novi mostovi rezultat su dobre suradnje Hrvatskih voda, koje su s oko 900.000 kuna financirale izgradnju, te Grada Požege, koji je s oko 70.000 kuna financirao geodetsku podlogu te projektiranje.

Podsjetimo, prigradsko naselje Vidovaci i ulica Vranduk u drugoj polovici kolovoza prošle godine pogodila jaka bujična poplava, uzrokovana nepogodom s preko 100 litara kiše po četvornom metru, ali dobrim dijelom i zbog pojedinih lošijih i nižih mostova. “U suradnji s Hrvatskim vodama uspjeli smo u najkraćem roku riješiti problem te izgraditi nove, šire i više mostove. Time bi se i protočnost tih potoka za većih kiša trebala pospješiti, kako nam se onakve scene više ne bi ponavljale,” rekao je požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je danas obišao radove.

Grad Požega je, dodao je gradonačelnik, za ublažavanje i uklanjanje posljedica poplave pomogao i izravno svoje sugrađane kojima je voda u tim dijelovima grada prodrla u dvorišta, kuće i gospodarske zgrade. Za tu je svrhu iz gradskoga proračuna još prošle godine izdvojeno 235.000 kuna.

Hrvatske su vode, pak, izgradile i tri bujične pregrade u Vidovcima, dvije u potoku Nakop l te jednu u potoku Pakao. Odrađeno je i čišćenje korita vrandučkoga i vidovačkih potoka, ali i onoga u prigradskom naselju Drškovcima, gdje je poplava iz kolovoza također napravila određenu štetu. Hrvatske vode su ukupno, računajući i izgradnju mostova, u saniranje šteta prošloljetne poplave u Požegi uložile oko 2 milijuna kuna.

IZVOR: Požega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn