GRAD POŽEGA – U Požegi obilježen Mjesec zaštite od požara

Datum objave: 06. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA -U organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Požege danas je na Trgu sv. Terezije Avilske održana prezentacija vatrogasnih sprava i opreme namijenjena polaznicima vrtića, učenicima osnovnih škola, ali i svim zainteresiranim građanima.

Prezentacija je održana u povodu manifestacije “Svibanj – mjesec zaštite od požara” koja je nacionalnog karaktera i provodi se već 40-tak godina. Vatrogasne organizacije tijekom mjeseca svibnja tradicionalno intenziviraju vlastite aktivnosti u području promocije vatrogasne struke, odnosno najveći naglasak stavljaju na promicanje preventivnih poruka iz područja zaštite od požara.

Upravo s tim ciljem JVP Grada Požege, DVD Požega i DVD Gornji Emovci održali su prigodnu prezentaciju vozila i opreme. “Pozvali smo učenike škola i polaznike vrtića da dođu vidjeti što rade oni stariji, ali i mladi vatrogasci. U današnje vrijeme teško je doći do dobrovoljnih vatrogasaca, a ovo je jedan od načina da potaknemo djecu i mlade da se uključe u dobrovoljna vatrogasna društva jer i mi moramo imati svoje nasljednike. Uz rad prezentiramo i našu opremu, naime prije godinu dana nam je došlo novo vozilo vrijedno 3 milijuna kuna koje nismo imali priliku predstaviti.” rekao je Dalibor Hrunka, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Požege i JVP Grada Požege.

U ovoj godini do sada odrađeno 137 intervencija, od čega je 41 požarna intervencija, 27 tehničkih, dok se ostalo odnosi na prijevoze vode, osiguranja, lažne dojava i sl.

U ime Grada Požege vatrogasce je obišao zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević.

IZVOR:pozega.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn