GRAD POŽEGA – U povodu proslave Dana državnosti RH u Münchenu održano predstavljanje Požege kao turističke destinacije

Datum objave: 11. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na poziv generalnog konzula Republike Hrvatske u Bavarskoj Vladimira Duvnjaka, dana 9. srpnja u Konferencijskom centru Hanns-Seidel-Stiftung u Münchenu, održano je predstavljanje grada Požege kao turističke destinacije i to u povodu proslave Dana državnosti RH.

Uz gradonačelnika Grada Požege Darka Puljašića i direktoricu Ureda TZ Grada Požege Silviju Podoljak, ljepote i bogatstvo Požege i zlatne Slavonije predstavili su Zlatni Lug, Grbić d.o.o., Luks Bike Adventure te vinska perjanica našega kraja Kutjevo d.o.o., uz pratnju požeške Gradske straže.

Pred tri stotine posjetitelja u službenom dijelu programa goste su pozdravili generalni konzul Vladimir Duvnjak, predstavnica Vlade Bavarske i državna ministrica Michaela Kaniber te gradonačelnik Požege Darko Puljašić, dok su se u glazbenom i scenskom dijelu programa predstavili članovi KUD-a Požeška dolina te sopranistica Kristina Šop, a potom je uslijedio domjenak s hrvatskim eno i gastro specijalitetima.

Kroz video prezentaciju ispričana je priča o Požegi, njezinim manifestacijama, običajima i ljudima. Spomenimo kako je ovo druga godina predstavljanja naše destinacije u Müenchenu i to zahvaljujući Selimiru Ognjenoviću i ID Riva tours koji iz godine u godinu povećava broj njemačkih gostiju u našem kraju. Gosti koji dolaze zadržavaju se i do 14 dana, a ove jeseni očekuje nas i nova grupa njemačkih cikloturista koji dolaze drugu godinu za redom na sedam dana u Slavoniju, Baranju i Srijem.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn