GRAD POŽEGA – Svečano u Drškovcima

Datum objave: 15. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U požeškom prigradskom naselju Drškovci obilježen je završetak nogostupa vrijednog više od dva milijuna kuna, otvoren je “Sportski centar Martina” te otkrivena spomen ploča u čast hrvatskim braniteljima.

U požeškom prigradskom naselju Drškovci svečano je obilježen završetak izgradnje nogostupa dugog 1,2 km, investicije vrijedne 2.079.000,00 kuna. Riječ je o projektu kojega je Grad Požega proveo u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, kroz Nacionalni program za sigurnost cestovnog prometa, a koji će biti od velikog značaja za brojne mještane Drškovaca. Nogostup su danas zajedno otvorili gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić i predsjednik Mjesnog odbora Željko Begović.

“sve ovo radimo zbog mladih, a u Drškovcima uistinu ima puno mladih ljudi i budućnosti. Grad Požega mora omogućiti svim stanovnicima da dobro žive i imaju budućnost. Nadam se da će vam ova staza biti na zadovoljstvo i pružiti dodatnu sigurnost, a vozače molim da voze opreznije. Jedna minuta ne znači ništa, a jedan život kad se ugasi on je nepovratan,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

U sklopu programa otvoreno je igrališta pod novim imenom “Športski centar Martina”, u spomen na Martinu Tokić (djevojački Franić) koja je preminula prošle godine, u 42. godini života, nakon duge i teške bolesti. Na kraju svečanosti otkrivena je spomen ploča u čast hrvatskim braniteljima s područja Drškovaca, te uručena priznanja i zahvalnice svima koji su pridonijeli razvitku naselja.

TEKST: S. P. / pozega.hr   FOTO: pozega.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn