GRAD POŽEGA – Sastanak s predstavnicima mjesnih odbora o novom načinu definiranja komunalnih zona

Datum objave: 14. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Novi način definiranja komunalnih zona bila je tema sastanka što ga je gradonačelnik Darko Puljašić održao s predstavnicima svih mjesnih odbora s područja Grada Požege.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici gradonačelnika Mario Pilon i Ferdinand Troha, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Jasminka Vodinelić i viši stručni suradnik za geodetske i geoinformatičke poslove Josip Lisjak koji je okupljenima pobliže pojasnio o kakvim se izmjenama točno radi.

“Mijenja se način definiranja komunalnih zona, odnosno nije vezan isključivo uz dosadašnji popis ulica, nego se radi o grafičkoj definiciji. Novina je to da je sada napokon pokriveno cijelo administrativno područje Grada Požege i ne može se dogoditi, kao što je do sada bilo slučajeva, da netko legalizira objekt na mjestu na kojem je nejasno kojoj ulici pripada, jer u tome slučaju ne možemo odrediti pripadnost niti jednoj zoni. Prijedlog novih zona je napravljen na način da je usklađen s dosadašnjim, ali postoje korekcije za određene dijelove grada.”pojasnio je Lisjak.

“Budite svjesni da, ako se ulaže u napredak kvalitete života, da to onda ipak mora i koštati. Međutim, svjesni smo situacije u kojoj se naši sugrađani nalaze i predložene korekcije više su kozmetičkog karaktera. Nikada vam nismo obećali nešto što ne možemo ispuniti. Možda je dinamika malo sporija, no moramo raditi ono što je dogovoreno i što je na terenu doista potrebno. Sve to i vi plaćate i zato morate sjediti ovdje zajedno s nama kako bismo sredstva što bolje iskoristili. Moram se dotaknuti i Aglomeracije jer ćemo kroz taj projekt uspjeti rekonstruirati brojne ulice koje su u dosta lošem stanju. Također, dionica D38 je žila kucavica grada Požege na kojoj će biti izgrađeno sedam kružnih tokova,” dodao je gradonačelnik Puljašić.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn