GRAD POŽEGA – Projektom ‘Požeški limači’ osigurano 1,6 milijuna kuna i uveden poslijepodnevni rad u vrtićima

Datum objave: 09. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega u okviru poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ provodi u Dječjem vrtiću Požega projekt vrijedan 1,6 milijuna kuna pod nazivom “Požeški limači” kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je usklađivanje poslovnog i obiteljskog života kroz unaprjeđenje usluge i produljenje radnog vremena vrtića. Uvođenjem poslijepodnevnog rada u Dječji vrtić Požega koji je partner u projektu ponudit će se bolja usluga čuvanja djece u odgojno obrazovnoj ustanovi te olakšati organizacija privatnog i poslovnog života mladih obitelji. Europska unija sufinancira cjeloukupnu vrijednost projekta čije je trajanje od 24. listopada 2018. do 24. travnja 2021. godine. Poslijepodnevni redoviti odgojno-obrazovni rad s djecom se provodi u vremenu od 16:30 do 20:30 sati. Kako je uvedena usluga poslijepodnevnog rada u Dječjem vrtiću Požega samim time se utječe na organizaciju privatnog i poslovnog života mladih obitelji.

“Grad Požega posebno skrbi o svojim najmlađim sugrađanima, ali i mladim obiteljima koji su temelj svakog društva. Demografski razvitak i revitalizacija društva jedna od temeljnih polazišta i Programa Vlade RH, gdje je posebna pozornost posvećena obiteljskoj politici. Poticajni programi Vlade RH potiču razvoj socijalnih usluga koje pozitivno doprinose ljudskom životu, a rezultati se vrlo konkretno mogu vidjeti i kroz projekte poput ovog našeg,” naglasio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn