GRAD POŽEGA – Predstavnici branitelja kod gradonačelnika

Datum objave: 05. 7. 2024. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Branitelje je posebno zanimala mogućnost uspostave memorijalnog muzejskog prostora kao dijela stalnog postava Gradskog muzeja Požega

Gradonačelnik Željko Glavić i pročelnica Maja Petrović održali su u Gradskoj vijećnici sastanak s predsjednikom Udruge veterana Domovinskog rata Krešimirom Pavelićem i predstavnicima Kluba visokih časnika i generala 123. brigade Hrvatske vojske Zdenkom Farkašem, Željkom Kalićem, Željkom Samardžijom, Ivanom Del Vechijem, Ivicom Mikulićem i Ivanom Vukasom.

Na sastanku se raspravljalo o temama od zajedničkog interesa, prije svega o koordinaciji aktivnosti koje imaju za cilj čuvanje uspomene na poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, promicanje istine o Domovinskom ratu s posebnim naglaskom na ratni put slavne 123. brigade HV-e. Tako su razgovorom dominirale teme o obilježavanju važnih datuma iz Domovinskog rata i mogućnostima obostranog doprinosa kvalitetnijem i svečanijem sadržaju istih, a branitelje je posebno zanimala mogućnost uspostave memorijalnog muzejskog prostora kao dijela stalnog postava Gradskog muzeja Požega, što je propušteno učiniti kod izrade projektne dokumentacije i prijave projekta rekonstrukcije, dogradnje i opremanja muzeja u periodu 2015. – 2019. godine. Gradonačelnik je predložio da stručni tim Gradskog muzeja u suradnji s braniteljima izradi prijedlog, a na sebe je preuzeo obvezu osigurati odgovarajući prostor kako bi se cjelovito rješenje i prostora i postava predložilo Gradskom vijeću na usvajanje.

Razgovaralo se i o Danu branitelja Grada Požege, načinu i sadržaju obilježavanja s posebnim naglaskom na potrebu da se svečanim obilježavanjem toga datuma s jedne strane sačuva uspomena na korijene slavne 123. brigade HV-e, a s druge uključivanjem svih branitelja Grada Požege bez obzira kojoj su postrojbi pripadali promiče jedinstvo braniteljske populacije.

IZVOR: Grad Požega

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn