GRAD POŽEGA – Predstavljen program ovogodišnjeg Dječjeg tjedna

Datum objave: 30. 9. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega, u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Požega, te ostalim ustanovama i udrugama s područja grada, i ove godine organizira obilježavanje Dječjeg tjedna. Tradicionalno kao i svake godine, Dječji tjedan održava se prvog tjedna u mjesecu listopadu u cijeloj Hrvatskoj.

Program će u Požegi započeti 2. listopada konstituirajućom sjednicom Dječjeg Gradskog vijeća te prigodnim programom na Trgu svete Terezije, u kojemu će nastupiti učenice i učenici Glazbene škole Požega, te Gradskog kazališta Požega s predstavom iz programa „Drvo bajki“. Utorak je usmjeren prema sportskim aktivnostima na Sportsko-rekreacijskom centru Požega gdje će svoj rad predstaviti Košarkaški klub Požega i Kick box klub Borac. U srijedu nas očekuje veselo druženje s predškolcima iz vrtića, a u goste dolaze Dječji vrtić Velika, Jakšić, Kutjevo i Pleternica. Također će se održati i prezentacija aplikacije Blago Požege u suradnji s Gradskim muzejom Požega.

U četvrtak je na rasporedu radionica u Požeškoj kući, pod nazivom Jesenska čarolija. U organizaciji Udruge za mlade na igralištu Osnovne škole Antuna Kanižlića održat će se edukativna radionica te program u sklopu aktivnosti „Mama, budi zdrava“ na kojemu će nastupiti Mirta Topalušić i Robert Batelić, a bit će održano i predavanje članica Udruge „Sve za nju“.

U program Dječjeg tjedna uključila se i Gradska knjižnica Požega s maratonom u slaganju puzzly koji će trajati od 2. do 6. listopada te kreativnom aktivnošću na temu dječjih prava i dužnosti nazvanom „Drvo prijateljstva“ u kojoj će biti moguće sudjelovati u srijedu, 4. listopada. Četvrtak, 5. listopada rezerviran je za pričaonicu za najmlađe koja počinje u 17 sati, dok će se u petak mališani moći uključiti u vođenu igraonicu zabavnih igara loptom. Ovogodišnji program Dječjeg tjedna završit će u subotu, 7. listopada izletom na Požeškom goru koji Društvo „Naša djeca“ organizira u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom Gojzerica i HGSS-om, a istoga dana održat će se i prigodan glazbeno – scenski program na Trgu svete Terezije.

TEKST: S. P.             FOTO: S. Pok (arhiv)

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn