GRAD POŽEGA – Predloženi dobitnici javnih priznanja Grada Požege

Datum objave: 24. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na 13.sjednici Gradskog vijeća Grada Požege koja će se održati 30. siječnja, pred gradskim vijećnicima naći će se i Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Požege u 2018. godini. Savjet za zaslužne građane i javna priznanja Grada Požege predložio je Gradskom vijeću potencijalne dobitnike Kolektivne nagrade, Nagrade za životno djelo, Godišnje nagrade te Počasnog građanina.

Odlukom Savjeta za zaslužne građane, za Počasnog građanina predložen je prof. dr. Branko Katalenić stalno nastanjen u Beču, znanstvenik koji predaje na brojnim sveučilištima u Europi i Aziji. Između ostalog, osnovao je Daam International (Dunavsko-Jadransku asocijaciju za automatizaciju i proizvodnju), jedinstvenu prvu konferenciju mladih znanstvenika i istraživača, čiji je i predsjednik i u čije je okvire uključio  Veleučilište u Požegi te tako učinio Požegu mjestom susreta znanstvenika.

Za Nagradu za životno djelo predložen je prim.dr.med. Ljubo Begić, koji je cijeli radni vijek proveo u požeškoj bolnici, a kao specijalist kirurg liječio je i operirao brojne pacijente. Posljednjih 14 godina radnog vijeka bio je predstojnik kirurške službe, odgajajući mlade kirurge, a odlaskom u mirovinu krajem 2018.godine iza sebe je ostavio kirurgiju kadrovski posve ekipiranu, na visokoj stručnoj i znanstvenoj razini.

Za Godišnju nagradu predložen je Požežanin Nenad Pečur, filmski kreativac i scenograf koji je sudjelovao na zapaženim projektima, a kroz 35 godina karijere radio je na filmovima po cijelom svijetu od svih zemalja bivše Jugoslavije preko drugih istočnoeuropskih zemalja (Češka, Poljska, Mađarska, Slovačka) i zapadnoeuropskih zemalja (Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska) do SAD, Kube, Izraela, Jordana, Maroka, Malte i Malezije.

Za Kolektivnu nagradu predloženo je trgovačko društvo ZLATNI LUG d.o.o. obitelji Thomasa Heinza Pandžića koje se bavi pružanjem ugostiteljskih usluga i usluga smještaja.

Prihvati li Gradsko vijeće Grada Požege ove prijedloge, nagrade će laureatima biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u ožujku, povodom Dana grada.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn