GRAD POŽEGA – Požeški športski savez organizira prvu Školu plivanja za djecu s intelektualnim teškoćama

Datum objave: 15. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Požeškog športskog saveza ovog ljeta prvi puta će se na Gradskim bazenima održati Škola plivanja za djecu s intelektualnim teškoćama. Škola počinje u ponedjeljak 27. lipnja, a trajat će do 8. srpnja.

Planirano je da se u dva tjedna odradi 20 sati škole plivanja. Termini će biti u dopodnevnim satima (planirani termin je svakim radnim danom od 10:00 do 11:30 sati ili po dogovoru s učiteljima). Polaznici će na raspolaganju imati 7 učitelja tjelesne i zdravstvene kulture koji će s njima provoditi utvrđenim planom i programom školu plivanja (Hallwick metoda učenja plivanja).

Polaznici će biti raspoređeni u 3 skupine : 1. Lakše intelektualne teškoće (LIT), 2. Umjerene intelektualne teškoće (UIT), 3. Teške intelektualne teškoće (TIT).

Za umjerene i eventualno teške intelektualne teškoće u radu s učiteljima su obavezni i roditelji/staratelji ili asistenti. Škola plivanja za sve polaznike je besplatna a Grad Požega i Požeški športski savez će djeci osigurati godišnju sezonsku ulaznicu za bazen. Učitelji i provoditelji programa su diplomirani kineziolozi: Alen Ivanović, Albinko Bagarić, Vjeko Lojber, Zoran Čokrlić, Anton Čokrlić, Željko Bunčić i Vlasta Krizmanić.

Upisi će biti u ponedjeljak 27. lipnja s početkom u 9,00 sati na Gradskim bazenima a istoga dana u 10,00 sati počinje se i provedbom Škole plivanja.

Tradicionalna Škola plivanja Požeškog športskog saveza koja se provodi svakog ljeta počet će u ponedjeljak, 11. srpnja, za što je Požeškom športskom savezu odobreno 95.714,02 kuna od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Odluka je donesena nakon provedenog natječaja za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2022. godini.

TEKST: S. P./ pozega.hr                FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn