GRAD POŽEGA – Požega se svrstala među top deset gradova koji bilježe porast upisa u dječji vrtić

Datum objave: 24. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Portal Gradonačelnik. hr proveo je terensko istraživanje u koje se uključilo 45 gradova od kojih 25 bilježi veći broj upisane djece u vrtiće nego lani, a 20 ih ima veći broj djece koja su po prvi put krenula u vrtić.

Uvjerljivo najveći rast, gledano u apsolutnim brojkama, bilježi Grad Samobor u kojemu je ove godine u vrtić po prvi put krenulo čak 56 djece više nego lani. Tu su, potom, Bjelovar sa 33 upisane djece više nego lani te Rovinj sa njih 29. U top 10 su još Đurđevac (+27), Kutjevo (+18), Pazin (+16), Grubišno Polje (+15), Požega i Sinj (+15), te Trogir (+13).

Gledajući postotni porast, uvjerljivi rekorder je Grad Kutjevo u kojemu se u vrtić po prvi put upisalo čak 78 posto djece više nego lani, a na drugom je mjestu Đurđevac sa rastom od 66 posto. Grubišno Polje bilježi rast od 50 posto, Rovinj 32, a Požega 22 posto. U top 10 su još Samobor, Pazin, Vrbovsko i Križevci. Kad je u pitanju ukupni broj vrtićanaca, najveći rast bilježe Kutjevo i Poreč, a u top 10 su Karlovac, Sveta Nedjelja, Sinj, Požega, Petrinja, Popovača, Grubišno Polje i Trogir.

“Ove pedagoške godine imali smo veliki interes za upis djece s područja Grada Požege što nam je jedan od pokazatelja da se kvaliteta rada i udobnost smještaja u novoizgrađenom vrtiću prepoznaje, a vjerujem kako je to rezultat i poticajnih demografskih mjera. Zbog velikog interesa u stalnim smo pregovorima za proširenje kapaciteta te se nadam kako ćemo tu ideju uspjeti realizirati u sljedeće dvije godine,” rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn