GRAD POŽEGA – Otvoreno novouređeno sportsko igralište Osnovne škole Julija Kempfa

Datum objave: 13. 6. 2022. | Kategorija: Sport

POŽEGA – Prigodnim programom danas je otvoreno novouređeno sportsko igralište Osnovne škole Julija Kempfa. Vrijednost radova je 186.998,00 kuna.

Radove sanacije uključivali su nabavu, dopremu i ugradnju betonskih rubnjaka i podne linijske rešetke s koritom, sifonom i mrežicom, akrilnu podlogu za sportske terene te montažu rukometnih alu golova. Riječ je o kvalitetnom rješenju za realizaciju sintetičkih podova koji moraju biti svestrani i dovoljno udobni za različite sportove, ali i otporni na habanje, vremenske uvjete i bez održavanja. Akrilni premazi posjeduju izvrsnu savitljivost, odnosno rastezljivost, izuzetno podnose mehanička opterećenja, te znatno poboljšavaju kvalitetu i udobnost bavljenja sportom. Vrijednost radova je 186.998,00 kuna.

Svečani program otvaranja okupio je učenike i ravnatelj požeških osnovnih škola koje su prigodnm riječima pozdravile pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel i ravnateljica škole Kornelija Sabljak. Programu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.

“Naši učenici i učitelji shvaćaju važnost sporta i pridaju mu veliku pozornost, a naši učitelji ulažu veliki trud kako bi kod djece razvili ljubav prema sportu, što rezultira i velikim brojem različitih natjecanja. Škola smo u potpunosti posvećena sportu što potvrđuju i naši učenici kojih je, samo ove školske godine, preko 60 sudjelovalo na različitim državnim sportskim natjecanjima i vratili su se s osam državnih medalja,” rekla je ravnateljica Sabljak.

Uređenjem igrališta osnovnih škola na području grada Požege nastoji se stvoriti kvalitetan i siguran prostor za rast i razvoj djece te omogućiti bolje uvjete za održavanje tjelesne aktivnosti u školama, naglasila je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel.

“Hvala svima koji su se uključili u ovaj projekt. U skladu s mogućnostima, nastojat ćemo svake godine podizati standar, kako u školstvu, tako i u sportu i svim aktivnostima koje su vezane uz djecu. Svake godine, malo po malo, ruku po ruku i supjet ćemo u podizanju standarda i podizanju kvalitete koju svi vi, draga djeco, zavređujete imati u svojim školama,” rekla je pročelnica koja je zajedno s najuspješnijim sportašima škole Hanom Pavić i Ivanom Pisekerom otvorila igralište.

Novouređeno igralište tijekom dana iskušat će na Turniru u rukometu rukometaši svih osnovnih požeških škola.

TEKST: Sanja Pok            FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn