GRAD POŽEGA – Održano javno predstavljanje projekta Algomeracija Požega

Datum objave: 29. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na nekoliko lokacija u centru Požege danas je održano javno predstavljanje projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega vrijednog gotovo 172 milijuna kuna. Korisnik projekta je Tekija d.o.o., dok su projektni partneri Grad Požega, Općina Brestovac i Općina Velika. Jednu od lokacija obišao je požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić.

Investicija se financira iz sredstava kohezijskog fonda u iznosu od 72 posto, a ostatak je iz te nacionalnih izvora financiranja. Cilj projekta je poboljšanje životnog standarda i zaštite okoline stvaranjem sustava za poboljšanju odvodnju i unaprjeđenjem pročišćavanja otpadnih voda čime će se smanjiti gubitak unutar vodoopskrbnog sustava.

Podsjetimo, predmetni radovi podijeljeni su u tri grupe, a odnose se na izgradnju vodovoda Velika – Požega i DMA zone te izgradnju kanalizacijskih mreža u gradu Požegi i naseljima Marindvor, Štitnjak, Kunovci, Bankovci, Trenkovo i Trnovac. Ukupna vrijednost radova je 91.739.804,27 kuna.

TEKST: S. P.        FOTO: Požega.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn