GRAD POŽEGA – Održana vježba “Akcident na Gradskom bazenu, Požega 2019”

Datum objave: 18. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U organizaciji Grada Požege održana je vježba pod nazivom „Akcident na Gradskom bazenu, Požega 2019.“ Uz Grad Požegu u vježbi su sudjelovali ravnateljstvo Civilne zaštite, služba za CZ Požega, Javna vatrogasna postrojba Grada Požege, Javna ustanova Sportski objekti Požega, Policijska postaja Požega i Zavod za hitnu medicinu.

Vježba “Akcident na Gradskom bazenu, Požega 2019.” je uvježbavanje operativnih snaga zaštite i spašavanja za djelovanje u situaciji nekontroliranog ispuštanja tehničkog plina (klor) na gradskom bazenu. Vježba je održana s ciljem postizanja novih sposobnosti te poticanja izgradnje integriranog sustava zapovijedanja u akcijama zaštite i spašavanja, uz provjeru procedura i planova postupanja, koordinacije pojedinih sudionika zaštite i spašavanja, uvježbavanja i podizanja razine osposobljenosti operativnih, prvenstveno gotovih snaga zaštite i spašavanja. Provjerena je i samodostatnosti glede logistike u specifičnim uvjetima te osposobljenost za rukovanjem specijalističkom opremom.

“Vježba je osmišljena kako bi provjerili nastupe pri akcidentima s opasnim tvarima koje u najgorem slučaju mogu rezultirati ozbiljnim posljedicama. U vježbi su sudjelovale operativne snage zaštite i spašavanja s područja grada i vrlo smo zadovoljni brzinom i visokom razinom stručnosti koje su prezentirale naše snage,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

TEKST: S. Pok      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn