GRAD POŽEGA – Održana prezentacija projekta “Export – expert” za povećanje zapošljivosti otežano zapošljivih skupina

Datum objave: 11. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Lokalnoj razvojnoj agenciji Požega u Poduzetničkom inkubatoru danas je održana prezentacija projekta “Export – expert” za građanstvo i potencijalne sudionike. Nositelj projekta je Grad Požega, a cilj je programskim aktivnostima te dodatnim znanjima i vještinama povećati zapošljivost otežano zapošljivih skupina u Gradu Požegi i Požeško – slavonskoj županiji.

Ciljna skupina projekta su dugotrajno nezaposlene mlade osobe (6 mjeseci) do 29 godina, dugotrajno nezaposlene osobe (12 mjeseci) starije od 30 godina, s minimalnim završenim četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem. Sudionici su upoznati s projektom, trajanjem te programima koje će pohađati, a od koji su neki i obvezni. Projekt je predstavila Jelena Vidović voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i europske integracije Grada Požege.

“Pozvali smo sve zainteresirane koji žele sudjelovati u ovom projektu kako bi im dali uvid u određene pojedinosti te konkretnije informacije o programima koji će se provoditi. Ovo još uvijek nije službena početna konferencija projekta, već smo željeli animirati potencijalne kandidate. Projekt predviđa ciljnu skupinu od 30 osoba, 15 mlađih od 29 godina i 15 starijih od 29 godina, a svi moraju biti dugotrajno nezaposleni – mlađi 6 mjeseci, stariji 12 mjeseci. Ne moraju nužno biti na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, ali moraju dokazati kako su taj period nezaposleni. Predviđeno je pet “mekih” edukacija i pet verificiranih programa obrazovanja – riječ je o izradi poslovnih planova, upravljanju društvenim mrežama, voditelju seoskog turizma. knjigovođi za OPG i turističkom animatoru. Nakon završetka edukacija slijedi studijsko putovanje u Sloveniju gdje će polaznici imati priliku upoznati lokalna poljoprivredna gospodarstva te vidjeti njihov način funkcioniranja. Svi polaznici dobit će tablet kako bi lakše pratili proces obrazovanja,” rekla je voditeljica Jelena Vidović.

Projekt je sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ Nositelj projekta je Grad Požega, ugovorno tijelo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a vrijednost mu je 1.379.665,23 kuna ,100 posto sufinancirano iz Europskog socijalnog fonda. Za nekoliko dana bit će objavljen i javni poziv za slanje prijava i potrebne dokumentacije, a nakon toga bit će odabrano 30 kandidata.

TEKST: S. Pok     FOTO: A. N.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn