GRAD POŽEGA – Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Požege

Datum objave: 21. 6. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege u novom sazivu, za predsjednika vijeća izabran je prof.dr.sc. Željko Glavić (HDZ) ravnatelj Opće županijske bolnice Požega, a za njegove zamjenike izabrani su Ivanka Marić (HDZ) i Igor Krizmanić (HDZ).

predsjednikbabaigor  
Gradsko vijeće Grada Požege čini 21 član i to 12 vijećnika iz redova koalicije HDZ-a i HSU-a , 6 vijećnika iz redova SDP-a, 2 ispred kandidacijske liste grupe kojoj je bio nositelj Dražen Pekčec te jedan vijećnik ispred Živog zida. Zbog obavljanja nespojive dužnosti, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha svoje su mandate vijećnika stavili u mirovanje. Dužnost zamjenika vijećnika u Gradskom vijeću grada Požege umjesto Darka Puljašića obnašat će Kruno Blažević, umjesto Marija Pilona dužnost zamjenika vijećnika u Gradskom vijeću grada Požege obnašat će Ivana Šimleša, a umjesto Ferdinanda Trohe Igor Bajt. Mandat u mirovanje stavila je i HDZ-ova izabrana vijećnica Slavica Kruljac umjesto koje će dužnost zamjenice vijećnice u Gradskom vijeću grada Požege obnašati  Kristina Turković.

2

Svoj mandat u mirovanje stavili su i izabrani vijećnici iz redova SDP-a Zdravko Ronko i Tomislav Jakobović. Umjesto Ronka u vijeću će sjediti Ivan Čolak, a umjesto Jakobovića Zvonko Štajduhar.
Novi saziv Gradskog vijeće grada Požege ispred koalicije HDZ-a i HSU-a činit će prof.dr.sc. Željko Glavić, Igor Krizmanić, prim.dr. Drago Gašpar, Ivanka Marić, Dragan Borevac, Ivan Radičević, Slobodan Manović, Drago Despić, Kruno Blažević, Ivana Šimleša, Igor Bajt i Kristina Turković. Ispred SDP-a u Gradskom vijeću grada Požege bit će vijećnici prim.dr.sc. Marijan Cesarik, Marina Mirković, Tamara Puač, Martina Vlašić, Ivan Čolak i Zvonko Štajduhar. U Gradskom vijeću grada Požege ispred kandidacijske liste grupe birača bit će vijećnik Dražen Pekčec, koji je bio i nositelj te liste i Marijana Švajda, a ispred Živog zida vijećnik Branko Spajić.

Na sjednici su većinom glasova imenovana i radna tijela potrebna za redovito funkcioniranje Gradskog vijeća. Iako je prva sjednica protekla u vrlo radnom i mirnom ozračju, vijećnici SDP-a već su na početku dali do znanja kako će biti vrlo žustra oporba – ili protiv ili suzdržani, bilo to potrebno ili ne. Do te mjere da su čak odbili  i zajedničko fotografiranje.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn