GRAD POŽEGA – Održana javna tribina o gospodarenju otpadom u RH

Datum objave: 22. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U sklopu projekta „Educiraj = recikliraj“ kojega provodi Grad Požega, a sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, jučer je održana javna tribina s ciljem edukacije stanovništva grada Požege i prigradskih naselja i povećanja količine odvojeno sakupljenog korisnog otpada.Gost predavač bio je Danko Fundurulja.

“Od velike je važnosti educirati naše sugrađane na koji način i gdje mogu odlagati otpad. Na taj način dio resursa vraćamo u proizvodnju i čuvamo naš okoliš, a on je najveće bogatstvo koje imamo. Moramo misliti na budućnost naše djece i stoga ćemo uvijek pružati potporu i sudjelovati u projektima koji imaju za cilj očuvanje okoliša. Krenut ćemo u ozbiljnu akciju kažnjavanja svih onih koji nepropisano odlažu otpad,”najavio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Projektom „Educiraj = recikliraj“ provesti će se izobrazno-informativne aktivnosti koje će imati za cilj izgradnju svijesti građana grada Požege i prigradskih naselja o odgovornom postupanju otpadom kako bi se smanjila količina otpada koja se odlaže na odlagališta, povećalo odvojeno prikupljanje otpada, kompostiranje i ponovna uporaba predmeta. Aktivnosti projekta su usmjerene na sve građane na području grada Požege i prigradskih naselja s naglaskom na umirovljenike, žene, turiste, mlade, milenijsku generaciju, odgojno-obrazovne institucije, poslovnu javnost i osobe s invaliditetom, a posebno na djecu u osnovnim školama i vrtićima kako bi usvojili navike pravilnog postupanja otpadom.
Ukupna vrijednost projekta je 441.556,92 kuna, a Europska unija sufinancira s 375.323,24 kune dok ostatak od 66.233,68 kuna sufinancira Grad Požega.

Građani će biti informirani o cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, koristima takvog sustava i njegovog utjecaja za zaštitu okoliša, također će se aktivnostima projekta utjecati na svijest građana o sprječavanju nastanak otpada, povećanja odvojenog prikupljanja otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovne uporabe predmeta. Izobrazno-informativne aktivnosti će se provesti putem promotivnih materijala, medijskog oglašavanja i organizaciju raznih događanja kako bi se doprinijelo pozitivnim promjenama u sustavu gospodarenje otpadom na području Požege i prigradskih naselja.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn