GRAD POŽEGA – Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege

Datum objave: 15. 9. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na danas održanoj 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege vijećnici su odlučivali o osam točaka dnevnog reda.

Gradski vijećnici većinom glasova usvojili su izvješće o radu Gradonačelnika Grada Požege za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine te polugodišnji izvještaj Proračuna Grada Požege za 2022. godinu. Osvojeno je i izvješće o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi u Gradu Požegi za prvo polugodište 2022. godine, te javnim potrebama u predškolskom odgoju i školstvu, sportu, socijalnoj skrbi, turizmu i ostalim udrugama i društvima građana.

Usvojen je i prijedlog Odluke o sklapanju Sporazuma o prijateljstvu i suradnji između Grada Požege i Grada Makarske. Gradu Požegi i Gradu Makarskoj u obostranom je interesu uspostavljanje prijateljstva i suradnje radi razvijanja kulturnih, gospodarskih i drugih oblika suradnje sukladno prijateljstvu i posebnim vezama dvaju gradova, stoji u obrazloženju. U fokusu buduće suradnje bit će učenici i mladi (poticanje razmjene učenika i mladeži na školskim, glazbenim, sportskim, kulturnim i ostalim područjima) te gospodarstvo i turizam.

Usvojen je i prijedlog Odluke o imenovanju Lidije Španiček, prof.art., muzejske savjetnice za vršiteljicu dužnosti ravnatelja Gradskog muzeja Požega i to počev od 19. rujna 2022. godine pa sve do okončanja ponovljenog javnog natječaja za izbor i imenovanje ravnatelja, a najduže do godinu dana.

TEKST: S. P.              FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn