GRAD POŽEGA – Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege

Datum objave: 30. 6. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Danas je održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege na kojoj su bile 4. točke dnevnog reda. Gradski vijećnici usvojili su tako prijedlogu Odluke o komunalnom redu i prijedlogu Odluke o službenoj odori i iskaznici komunalnog redara, Odluku o sufinanciranju Katoličke osnovne škole u Požegi te Izvješće likvidatora o provedenoj likvidaciji i prijedlog podijele imovine JU Sportski objekti Požega.

Vijećnici su usvojili prijedlog Odluke o službenoj odori i iskaznici komunalnog redara s kojima će ovi gradski službenici biti građanima dostupniji, a komunalni red i poslovi iz tog djelokruga bit će podignuti na višu razinu, pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel. “Prilikom obavljanja svog redovnog rada požeški komulani redari do sada nisu imali mogućnosti da se strankama predstave kao legitimne službene osobe što ponekad nije davalo pravu sliku i ozbiljnost vrlo odgovornog i osjetljivog svakodnevnog posla komunalnog redara. Naglasak je stoga na ozbiljnosti u obavljanju tog posla koji se treba podići na višu razinu i omogućiti građanima da na što jednostavniji način, sa sigurnošću, mogu stupiti u kontakt s komunalnim redarom te se informirati o svemu što ih zanima iz njihovog redovitog djelovanja.” naglasila je pročelnica. Službene odore bit će prepoznatljive tamno plave boje s pripadajućim kapama i reflektirajućim prslucima, a komunalni redari imat će pri tom i službenu iskaznicu.

Vijećnici su usvojili i prijedlog Odluke o sufinanciranju troškova Katoličke osnovne škole u Požegi u školskoj godini 2022./2023. Riječ je o iznosu od 320 tisuća kuna pri čemu je za materijalne troškove određeno 140 tisuća kuna, a 180 tisuća kuna namijenjeno je za plaću za dva učitelja u produženom boravku.

Na sjednici je usvojeno i Izvješće likvidatora o provedenoj likvidaciji , prijedlog podjele imovine Javne ustanove Sportski objekti Požega – u likvidaciji, te Zaključno izvješće likvidatora o provedenoj likvidaciji i zaključna likvidacijska financijska izvješća (za Javnu ustanovu Sportski objekti Požega – u likvidaciji).

Odluka o prestanku JU Sporski objekti Požega donesena je 2021. godine kojom je definirano gašenje ustanove nakon provedenog postupka likvidacije. Likvidator je proveo postupak likvidacije i napravio izvješća, tijekom postupka likvidacije plaćene su sve obveze i naplaćena su sva potraživanja te ustanovi preostaje samo imovina u ukupnoj vrijednosti od 337.255, 96 kuna, koja će biti podjeljena Gradu Požegi i Požeškom športskom savezu na temelju ugovora o darovanju imovine.

TEKST: Sanja Pok                FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn