GRAD POŽEGA – Održan sastanak s predstavnicima gospodarskog sektora s ciljem snažnijeg povezivanja i planiranja strategije razvoja grada

Datum objave: 11. 5. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

POŽEGA – Zajedničkom inicijativom gradonačelnika Grada Požege Darka Puljašića i predsjednika Upravnog vijeća Lokalne razvojne agencije Grada Požege Gorana Šutala, u prostorima Poduzetničkog inkubatora Požega održan je sastanak s predstavnicima gospodarskog sektora s ciljem još snažnijeg povezivanja i zajedničkog planiranja strategije razvoja grada.

Partnerstvo ključnih institucija, organizacija i pojedinaca važan je faktor daljnjeg razvoja koji definira realan put za postizanje napretka i pozitivnog okruženja, ali i uvažavanja i promicanja vrijednosti grada Požege.

“Svrha je jačati konkurentnost gospodarstva, a koje će biti nositelj razvoja ukupne društvene sredine stvarajući materijalnu osnovu i poticajno, razvojno okruženje. Svatko od vas je stručnjak u svom području i iznimno je važno objediniti vaša iskustva jer ćemo zajedničkim djelovanjem posteći najveći uspjeh. Moramo raditi kvalitetan model poticanja poduzetništva i obrtništva, smanjiti administrativne prepreke u poduzetništvu, omogućiti i osigurati pristup povoljnim financijskim sredstvima za poduzetničke projekte, educirati poduzetnike o raspoloživim bespovratnim sredstvima iz EU fondova te dostupnih nacionalnih fondova za razvoj gospodarstva, kao i razvijati i promovirati poslovne zone kako bismo stvorili uvjete za privlačenje investitora,” kazao je gradonačelnik Puljašić.

Razvojna strategija određuje viziju te predstavlja dokument od ključne važnosti za razvoj, a osnovno načelo uspješne pripreme strateškog dokumenta razvoja urbanog područja upravo je načelo partnerstva. Današnji sastanak samo je jedan u nizu sastanaka na temu plana provedbe razvojnih prioriteta i mjera.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn