GRAD POŽEGA – Odluka o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom

Datum objave: 31. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA- U Gradskoj vijećnici Grada Požege održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljena Odluka Grada Požege o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom u 2019. godini. Ovu aktivnost Grad Požega provodit će u suradnji s Veterinarskom stanicom Požega, najavili su gradonačelnik Požege Darko Puljašić te Adam Devčić i dr. Darko Mitrić iz Veterinarske stanice.

Odluku o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanja pasa mikročipom, koja predstavlja veliki korak ka visokom civilizacijskom dosegu u postupanju prema životinjama, Grad Požega donio je 23. svibnja 2019. godine. Odluka će se početi provoditi od 1.srpnja 2019. godine, a u proračunu je osigurano 70 tisuća kuna, najavio je gradonačelnik Darko Puljašić.

“Kućni ljubimci su dio obitelji i želimo li držati taj civilizacijski nivo najmanje što možemo učiniti je osigurati kvalitetan i primjeren život tim kućnim ljubimcima. Grad Požega je u suradnji sa strukom na sebe prihvatila vrlo zahtjevan, ali jedini način na koji se problem neželjenih pasa i mačaka može rješavati, a to je sufinanciranjem kastracije. Uz Grad i Veterinarska stanica izašla je u susret korisnicima svojih usluga i doista smo spustili cijene ne samo kastracije i sterilizacije već i čipiranja. Svatko je odgovoran za svog kućnog ljubimca, ne samo dok mu je to lijepo i zgodno već i onda kada treba ispuniti svoje zakonske obveze. Mikročipiranje je jedna od njih. Kao odgovorna jedinica lokalne samouprave, Grad Požega prvi na području Požeško-slavonske županije poduzima ovu mjeru, osigurali smo sredstva za koja se nadamo da će biti dostatna, no bude li potrebe za još novca, osigurat ćemo i to. Pozivamo sve sugrađane da ovo koriste, a Grad Požega će uz provedbu ove akcije ozbiljno krenuti i u provjeru čipiranja. Imamo želje i volje smanjiti broj neželjenih i napuštenih kućnih ljubimaca jer oni nisu zato krivi – krivi su njihovi vlasnici, a mi kao društvo moramo nastupiti, savjesno, sućutno i odgovorno kako to oni i zaslužuju” rekao je gradonačelnik Puljašić.

Ispred Veterinarske stanice konferenciji su prisustvovali Adam Devčić i dr. Darko Mitrić. “Zahvaljujem se Gradu Požegi i gradonačelniku Darku Puljašiću što se aktivno uključio u provedbu Zakona o zaštiti životinja. Smatramo da je ovo hvalevrijedna akcija i pozivamo građane da se odazovu u što većem broju,” rekao je Devčić te dodao kako je Veterinarska stanica Požega kadrovski i tehnički opremljena da posao odradi na visokom nivou i na zadovoljstvo sugrađana. Gradonačelnik Puljašić dodao je kako se radi o prvoj fazi projekta budući da Grad Požega aktivno radi na rješavanju skloništa za životinje.

Grad Požega sufinancirat će oko polovice troškova što će iznositi od 45 kuna za označavanje mikročipom pa sve do 275 kuna za sterilizaciju ženke psa teže od 40 kilograma.  Odluku Grada Požege o sufinanciranju sterilizacije i kastracije pasa i mačaka i označavanje pasa mikročipom u 2019. godini pogledajte OVDJE

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn