GRAD POŽEGA – Odluka o jednokratnoj novčanoj pomoći obiteljima i kućanstvima

Datum objave: 07. 4. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na 19. sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 12. travnja 2023. godine glasat će se o prijedlogu Odluke o jednokratnoj novčanoj pomoći obiteljima i kućanstvima za ublažavanje krize u 2023. godini.

Prema prijedlogu Gradonačelnika, oravo na isplatu jednokratne novčane pomoći obiteljima i kućanstvima za ublažavanje krize u 2023. godini u visini od 140,00 eura, neto (ili 1.054,83 kn prema fiksnom tečaju konverzije od 7,53450 kuna za 1,00 euro), moći će ostvariti: korisnici zajamčene minimalne naknade, umirovljenici te hrvatski branitelji iz Domovinskog rata stariji od 50 godina koji su korisnici prava na naknadu za nezaposlene po posebnom propisu.

Pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći za ublažavanje krize u 2023. godini u visini od 140,00 eura, neto može ostvariti korisnik koji je rješenjem Zavoda ostvario pravo na zajamčenu minimalnu naknadu. Pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći umirovljenicima u visini od 140,00 eura može ostvariti umirovljenik s prebivalištem na području grada Požege čija ukupna tuzemna i/ili inozemna mirovina sa svim dodacima ne prelazi iznos od 300,00 eura u mjesecu koji prethodi isplati ovoga prava. Umirovljenicima sukladno ovoj Odluci smatraju se korisnici starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnici invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu i korisnici mirovina priznatih uz primjenu međunarodnih ugovora.

Pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći hrvatskim braniteljima u visini od 140,00 eura, neto može ostvariti hrvatski branitelj iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Požege, stariji od 50 godina i kojima je priznato pravo na naknadu za nezaposlene branitelje po posebnom propisu. Navedeno pravo ostvaruje se na temelju dostavljenog zahtjeva (na standardiziranom obrascu) i određenih dokumenta Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, a ukoliko se zahtjev pozitivno riješi isplata ostvarene jednokratne pomoći vrši se na tekući račun korisnika ili na blagajni Upravnog odjela za financije i proračun.

TEKST: S. P.                FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn