GRAD POŽEGA – Odluka o izradi V. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Požege

Datum objave: 03. 10. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradsko vijeće Grada Požege na 24. sjednici, održanoj dana 24. rujna 2020. godine, donijelo je Odluku o izradi V. Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Požege.

Ovom Odlukom započinje postupak izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana, koji se sastoji od utvrđenih faza – dostave zahtjeva za izmjenu i dopunu GUP-a Grada Požega od strane tijela i osoba određenih posebnim propisima, obrade zahtjeva od strane stručnog izrađivača, izrade Nacrta prijedloga V. izmjena i dopuna, objave javne rasprave, javnog uvida, izrada nacrta konačnog prijedloga V. izmjena i dopuna, te donošenje V. izmjena i dopuna GUP-a.

“U nekoliko smo navrata i na sjednicama Gradskog vijeća raspravljali o rješavanju problematike nedostatka kapaciteta dječjih vrtića, mi ovom odlukom krećemo u proces rješavanja ovoga problema, a kako bismo krenuli s pripremom dokumentacije i definiranjem prostora trebamo, između ostaloga, promijeniti GUP. Jednako tako, u financijskom razdoblju od 2021/2027 godine na razini Europske unije, vezano uz razvoj našeg prostora moramo se pripremiti kako ne bi bilo zapreka za kandidiranje, ali i za sve one projekte koje očekujemo u idućem proračunskom razdoblju,”pojasnio je gradonačelnik Darko Puljašić na sjednici Gradskog vijeća Grada Požege.
Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objave u Službenim novinama Grada Požege.

TEKST: S. P. / požega.hr                FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn