GRAD POŽEGA – Energetski obnovljen Društveni dom u Dervišagi predan na korištenje građanima

Datum objave: 22. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade Društvenog doma u prigradskom naselju Dervišaga vrijedni 1,6 milijuna kuna od čega je 954 tisuće bespovratnih kuna iz Europske unije. Obnovljeni Društveni dom danas je, u nazočnosti gradonačelnika Darka Puljašića, predan službeno građanima na korištenje.

Riječ je o projektu koji je prijavljen u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.594.219,23 kuna, ukupno prihvatljivi troškovi iznose 1.563.514,23 kuna, a bespovratna sredstva 954.808,54 kuna. Grad Požega sufinancirao je projekt s 639.410,69 kuna.

“Izvršena je energetska obnova cijelog objekta koji se sada, uz funkcionalnost i potpunu opremljenost, odlikuje i znatnom energetskom uštedom. Uz zamjenu postojeće stolarije ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanjem toplinske zaštite vanjskih zidova građevine te povećanjem toplinske zaštite za strop prema negrijanom tavanu građevine i drugim građevinskim aktivnostima povećana je energetska učinkovitost te će se mjerama energetske obnove postići ušteda od 115.693,92 kWh godišnje ili 54,08% na godišnjem nivou. Iz energetskog razreda F objekt je svrstan u energetski razred C,” naglasio je gradonačelnik Puljašić.


“Ova zgrada vrlo je bitna za ovdašnje stanovnike jer se ovdje, osim redovitih društvenih događanja, održavaju i mise svake druge nedjelje za slabije pokretne sugrađane. Zgrada je bila u derutnom stanju, a sada će naši sugrađani imati prihvatljive uvjete gdje će ovaj društveni dom biti centar društvenog života na puno kvalitetniji način. Nadam se da će ovdje imati što više društvenih događanja koja će doprinijeti kvalitetni života i razvoju zajedništva u ovom prigradskom naselju,” dodao je gradonačelnik.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn