GRAD POŽEGA – Objavljen poziv za davanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Požege u 2022. godini

Datum objave: 03. 12. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Do 15. siječnja otvoren je javni poziv za davanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Požege u 2022. godini. Prijedloge mogu uputiti građani, trgovačka društva, ustanove i druge pravne osobe. Javna priznanja Grada Požege razvrstana su u pet različitih nagrada: povelja humanosti, počasni građanin, nagrada za životno djelo, godišnja nagrada i kolektivna nagrada.

Povelja humanosti Grada Požege – Povelja humanosti može se dodijeliti pojedincima i skupinama građana za humana djela učinjena na području Grada Požege, Požeško – slavonske županije te Republike Hrvatske. Godišnje se dodjeljuje jedna povelja humanosti.
Proglašenje počasnim građaninom Grada Požege – Počasnim građaninom Grada Požege mogu se proglasiti građani RH ili strani državljani, koji su naročito zaslužni za napredak Grada Požege, Požeško – slavonske županije i Republike Hrvatske te za mir i napredak u svijetu. Osobi koja je proglašena počasnim građaninom uručuje se počasna povelja.
Nagrada Grada Požege za životno djelo – Godišnje se dodjeljuju dvije nagrade i to u vidu plakete i novčane nagrade. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se osobama koje su svojim dugogodišnjim radom ili određenim djelima dale doprinos u području gospodarstvenog ili društvenog života od posebnog značaja za Grad Požegu.
Godišnja nagrada Grada Požege – Godišnja nagrada Grada Požege je osobna nagrada koja se dodjeljuje pojedincima za njihov doprinos u jednom ili više područja gospodarstvenog ili društvenog života. Godišnje se može dodijeliti do pet nagrada, a dodjeljuju se u vidu plakete i prigodnog poklona.
Kolektivna nagrada Grada Požege – Kolektivna nagrada Grada Požege dodjeljuje se poduzećima i drugim pravnim osobama za njihov doprinos u jednom ili više područja gospodarstvenog ili društvenog života. Godišnje se dodjeljuju do pet nagrada i to u vidu plakete).

Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prigodi Dana Grada Požege i Grgureva, 12. ožujka 2022. godine. Prijedlozi se dostavljaju na adresu Grad Požega, Trg Sv. Trojstva 1, 34000 Požega, s naznakom „Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Požege.

Više informacija

TEKST: S. Pok               FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn