GRAD POŽEGA – Obilna kiša uzrokovala probleme u dijelovima grada, pomažu vatrogasci

Datum objave: 02. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Tijekom nedjeljnog popodneva obilna  kiša u više je navrata zahvatila Požegu i okolicu, a nižu se pritužbe građana na neučinkovitost nadležnih – prvenstveno Hrvatskih voda.

“Sve nam je poplavljeno, bili smo u Vodoprivredi, u nekoliko navrata smo se žalili, no praktički su nas izjurili iz ureda, te nakon našeg odlaska nisu ništa učinili,” požalila nam se gospođa Franekić koja živi u ulici Vranduk na kućnom broju 67, točnije stotinjak metara južnije od Dubrovačke ulice. Ona i više njenih susjeda su ogorčeni jer potok Vranduk plavi i nosi sve pred sobom. Tu se sručila i voda s obližnjeg Komušanskog puta, te nosi drvlje, kamenje i zemlju u dvorišta, podrume i na kolnik. Tvrde da se ovo moglo očekivati jer na sve njihove zamolbe da se nešto poduzme nitko nije reagirao, a najviše prozivaju nadležne vodoprivredne službe tvrdeći da im redovno plaćaju doprinose svake godine.

Voda im je ušla u podrumske prostorije i dvorišta, a zasada su jedino intervenirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji pomažu građanima tog dijela Požege. Problema ima i u drugim dijelovima grada posebno brdskim, a u nizinskom području dosta je poplavljenih podruma. Ovog popodneva u Požegi je bilo i jake tuče koja je nanijela štete na vrtove, voćnjake i nasade na poljoprivrednim površinama.

TEKST: S. P./ D.K.       FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn