GRAD POŽEGA – Obilježena 28. obljetnica međunarodnog priznanja RH

Datum objave: 15. 1. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U povodu 28. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim zamjenicima upriličio je prijem za pripadnike braniteljskih udruga s područja Grada Požege. Položen je vijenac i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade, uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, a svijeća je zapaljena i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Prigodnim riječima hrvatskim braniteljima u Gradskoj vijećnici obratio se požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Danas je vrlo važan dan iz hrvatske povijesti. Danas slavimo ono što ste vi izborili na čelu s prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. I nastavljamo na dobrom putu. Jer, vi ste tada obranili državu, omogućili da ona postane međunarodno priznata i da nakon puno stoljeća imamo domovinu. Sad je na nama da na ovim tekovinama koje ste ostvarili, posebice oni koji su dali svoje živote, izgradimo domovinu koja će biti na ponos i najveći spomenik njima svima. Oni su ti kojima moramo svaki dan odavati počast kroz napredak naše domovine, Republike Hrvatske kako bi se u ovoj zemlji živjelo dobro, kako bi bilo što više mladih i kako bi pokazali da njihova i vaša žrtva nije bila uzaludna,” rekao je gradonačelnik.

“Prije 28 godina Europa i svijet uvidjeli su da su se Hrvati obranili i ostvarili svoj višestoljetni san, a tko bi tih godina mislio da će Hrvatska, ne samo biti članica Europske unije već i predsjedati njome. To je veliki rezultat! Upravo vi ste omogućili da danas živimo u Europi, u svojoj državi koja možda još nije savršena ali tome svi težimo. Svima vam se zahvaljujem na tome,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Ispred Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata govorio je Anto Pavličević.”Drago nam je da Grad Požega na ovaj datum tradicionalno poziva sve nas kako bi zajedno obilježili ovaj povijesni datum. Zahvaljujem se i na dobroj suradnji, a posebno što je napokon u tijeku renoviranje Braniteljskog doma i vjerujem kako ćemo uskoro useliti te imati bolje uvjete za rad i provedbu svojih planiranih aktivnosti,” rekao je Pavličević.

TEKST: S. Pok         FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn