GRAD POŽEGA – Obilježen Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Datum objave: 15. 1. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U povodu 29. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja položen je vijenac i zapaljene svijeće na Trgu 123. brigade, uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, a svijeća je zapaljena i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Predstavnici Grada Požege s predstavnicima braniteljskih udruga s područja Grada Požege položili su vijenac uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u povodu 29. obljetnice međunarodnog priznanja RH. Počast je odana i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Dan međunarodnog priznanja RH potvrda je državnosti i ostvarivanja pune afirmacije hrvatske države u okviru međunarodne zajednice, a Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja jest spomen na dan kada je završio proces mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske, čime su stvoreni uvjeti za mirnodopski život, rad i razvoj na području cijele države.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn