GRAD POŽEGA – Nastavljaju se radovi na području Aglomeracije Požega

Datum objave: 03. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Nastavljaju se radovi na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega kojim se gradi i rekonstruira sustav odvodnje i vodoopskrbe Aglomeracije Požega u vrijednosti od 91.739.804,27 kuna. Trenutni radovi odnose se na sanacijske radove prometnice na trasi u Sokolovoj ulici te na radove u Zrinskoj ulici.

Radove izvodi zajednica gospodarskih subjekata sastavljena od tvrtki Koming d.o.o. Koprivnica, Promet građenje d.o.o. Požega te Niskogradnja Marjanović d.o.o. Kaptol.

Trenutni radovi odnose se na sanacijske radove prometnice na trasi u Sokolovoj ulici te na radove u Zrinskoj ulicil. U Zrinskoj ulici, između ulica Ante Starčevića i Bana Josipa Jelačića, u tijeku su nesvakidašnji radovi bušenja koridora kanalizacijskog kolektora ispod pružnog prijelaza. Dužina čelične obloge kanalizacijskog kolektora ispod pružnog prijelaza je 24 m i promjera je 1.066 mm. Unutar zaštitne čelične obloge postavljaju se kanalizacijske cijevi promjera 800 mm. Radove izvodi tvrtka Koming d.o.o. Koprivnica, a usporedno s radovima kanalizacijskog kolektora izvrženi su radovi sanacije pružnog prijelaza na istoj lokaciji.

Osim samih radova koji napreduju prema planu, tvrtki Tekija d.o.o. isporučena su dva vozila iz projekata Aglomeracije Požega te Aglomeracije Pleternica i to specijalno vozilo s kamerom za inspekciju stanja cjevovoda kanalizacijskog sustava za koje je ugovorena cijena od 1.851.562,50 s PDV-om te specijalno vozilo za usis mulja i ispiranje crpnih stanica i taložnika ugovorene cijene u iznosu od 1.638.281,25 s PDV-om.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn