GRAD POŽEGA – Napreduju radovi na projektu Aglomeracije Požega

Datum objave: 17. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Napreduju radovi na projektu poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području Aglomeracije Požega kojim se gradi i rekonstruira sustav odvodnje i vodoopskrbe aglomeracije Požega u vrijednosti od 91.739.804,27 kuna.

Riječ je o projektu koji obuhvaća rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje te projektiranje, nadogradnju i rekonstrukciju uređaja za pročišćivanje otpadnih voda. Predmetni radovi podijeljeni su u tri grupe, a odnose se na izgradnju vodovoda Velika – Požega i DMA zone te izgradnju kanalizacijskih mreža u gradu Požegi i naseljima Marindvor, Štitnjak, Kunovci, Bankovci, Trenkovo i Trnovac.

U sklopu radova iz grupe 3 (rekonstrukcija dijela sustava javne odvodnje otpadnih voda grada Požega) trenutno se izvode radovi rekonstrukcije kanalizacijske mreže i kućnih priključaka u dijelu Zrinske ulice te u dijelu Sokolove gdje je rekonstruirano 267 m kanalizacijske mreže. Trenutno se radi na sanaciji kolnih ulaza, nogostupa te asfaltiranje kolničke konstrukcije. Planirani završetak je do kraja srpnja. U Ulici Pavla Radića započeli su radovi na rekonstrukciji 1334 m kanalizacijske mreže promjera 500 mm.

TEKST: S. P./ Grad Požega       FOTO: S.P./ Grad Požega

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn