GRAD POŽEGA – Nakon 21 godine, Požega dobila “kino”

Datum objave: 10. 10. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Nakon 21 godine, zahvaljujući opremi za koju je iz gradskog proračuna investirano više od 75 tisuća kuna, Požežani mogu u vrlo kvalitetnim prostornim i tehničkim uvjetima uživati u filmskoj umjetnosti.

Nakon što je svjetskom online premijerom filma “Koncentriši se, baba” bosanskohercegovačkog redatelja Pjera Žalice u Sarajevu 14. kolovoza 2020. otvoren 26. Sarajevo Film Festival, suradnjom udruge GFR FILM-VIDEO iz Požege i Gradskog kazališta Požega, Požežani su imali priliku pogledati ovu predratnu komičnu dramu u požeškom kazalištu u petak 9. listopada 2020.Ovo je zasigurno prva u nizu filmskih projekcija u požeškom kazalištu budući da je sredinom ove godine Grad Požega financirao nabavu nove video opreme koja zadovoljava trenutne potrebe za kvalitetnom filmskom reprodukcijom.

“Parafrazirat ću rečenicu Neila Armstronga – „ovo je mali korak za filmsku umjetnost, ali veliki korak za Požegu i ljubitelje kina“. Danas je na neki način povijesni dan jer nakon 21 i pol godine u vrlo kvalitetnim prostornim i tehničkim uvjetima Požežani će moći gledati filmove. Posebno mi je drago da Art kino sudjeluje u tome, zajedno s Gradskim kazalištem Požega, kao i s Gradom Požega koji je osigurano financijska sredstva kako bismo ovo mogli realizirati,” rekao je Željko Balog, voditelj Art kina i predsjednik udruge GFR FILM-VIDEO.

Uz novi, suvremeni „Panasonic“ LCD projektor vrijedan preko pedeset tisuća kuna Gradsko kazalište može se pohvaliti da napokon ima i odgovarajuće filmsko platno, dimenzija 6 x 4 m, koje se prema potrebi može koristiti i za vanjske projekcije jer uz fiksni postav ono ima i metalni okvir koje mu daje određenu mobilnost. Platno je vrijedno 25.000,00 kn, odnosno iz gradskog proračuna za ovu je opremu ukupno investirano preko 75.000,00 kn. Osim što otvara jednu novu dimenziju Gradskom kazalištu Požega za različite projekcije u sklopu vlastitih projekata i sadržaja, ova će oprema zasigurno naći svoju svrhu kroz obogaćivanje filmskog, odnosno kulturnog života Požege.

IZVOR: požega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn