GRAD POŽEGA – Najavljen program Dana grada i Grgureva

Datum objave: 22. 2. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U ožujku kada Požega slavi svoj Dan grada, obilježavajući 12. ožujak, povijesnu bitku i oslobođenje od Osmanlijske vladavine, pripremljen je bogat cijelomjesečni program ispunjen sadržajima sportske i kulturne naravi. Program su najavili gradonačelnik Darko Puljašić i direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Tridesetak udruga i društva grada kroz mjesec ožujak obilježit će Dan Grada, svatko na svoj način. “Pripremljeno je preko 40 događaja i uvjeeni smo kako će svatko do naših sugrađana i gostiju pronaći sebe u ovoj bogatoj turističkoj ponudi. Zajedno ćemo uživati u blagodatima naših brda i dolina i našeg Grgureva koje je jedinstveno u Hrvatskoj. Svaki put pokušavamo biti inovativni pa smo tako i u ovaj program utkali neke novosti, a zahvaljujem se na kreativnosti mnoštvu požeških udruga koje su se potrudile dati svoj doprinos,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Program je predstavila direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak, a bogatu nisku zbivanja otvara već 1. ožujka međunarodni plesni festival Požeški Plesokaz. “Glavni događaji koji će obilježiti proslavu dana grada planirani su za subotu 9. ožujka . Središnji događaj tog dana je Međunarodni mimohod i smotra povijesnih postrojbi. Mimohod će se kretati od starog kolodvora do Trga sv. Terezije na kojem će gradonačelnik grada Požege izvršiti smotru povijesnih postrojbi. Povijesne postrojbe koje ove godine dolaze u grad iz raznih su dijelova Hrvatske, ali i Njemačke, Austrije, Češke i Bosne i Hercegovine. Na Trgu će biti upriličeno i uprizorenje Legende o fra Luki, a posjetitelji će moći prošetati gradom s turističkim vodičem ili Sajmom rukotvorina i starih zanata u šetalištu gdje će uživati u izložbeno prodajnom sajmu zlatoveza, rukotvorina, nakita, suvenira i domaćih gastro proizvoda,” naglasila je Podoljak.

Pregršt događanja očekuje posjetitelje i na obroncima požeške gore na nekoliko lokacija, a 12. ožujka održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Požege uz dodijelu priznanja zaslužnim tvrtkama i pojedincima. Sve do kraja ožujka Požežani i njihovi gosti moći će uživati u kulturnim i sportskim sadržajima.

 

TEKST: S. Pok     FOTO:S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn