GRAD POŽEGA – Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Požege naći će se 20 točaka dnevnog reda

Datum objave: 23. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradsko vijeće Grada Požege održat će svoju 12. sjednicu u četvrtak, 26. svibnja s početkom u 16 sati. Prema predloženom dnevnom redu, na sjednici će se naći 20 točaka, od kojih je potrebno izdvojiti Izmjene i dopune Proračuna Grada Požege za 2022. godinu.

Podsjetimo, Proračun Grada Požege za 2022. godinu usvojilo je Gradsko vijeće Grada Požege na svojoj 7. sjednici  u iznosu 194.565.000,00 kn. Kako stoji u tekstu obrazloženja, ove Izmjene i dopune Proračuna Grada Požege za 2022. godinu donose se radi uravnoteženja prihoda i rashoda sa njihovim ostvarenjem i projiciranim ostvarenjem do kraja godine.

Među točkama dnevnog reda su i prijedlog Odluke o zaduženju Grada Požege u iznosu 8.000.000,00 s namjenom financiranja ulaganja u komunalnu infrastrukturu za kapitalni projekt energetski i ekološki učinkovita javna rasvjeta. Zatim prijedlog Odluke o socijalnoj skrbi Grada Požege, zatim prijedlog Odluke o visini naknade za rad i drugim pravima gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Požege koji dužnost obavljaju volonterski, prijedlog Etičkog kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Požege, kao i prijedlog Odluke o provođenju produženog boravka u gradskim osnovnim školama. Gradski će vijećnici raspravljati i o prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti na dopunu djelatnosti Gradskog muzeja Požega, odnosno o prijedlogu Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Statut Gradskog muzeja Požega.

TEKST: S. P./ požega.hr               FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn