GRAD POŽEGA – Ministarstvo kulture RH donijelo odluku o raspodjeli sredstava institucijama i udrugama za 2019. godinu

Datum objave: 27. 12. 2018. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Ministarstvo kulture objavilo je rezultate „Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske“ kojim se iz proračunskih sredstava financiraju djelatnosti, aktivnosti, manifestacije i projekti u kulturi od interesa za Republiku Hrvatsku. Dio sredstava stići će i za kulturne aktivnosti na području Grada Požege i Požeško-slavonske županije.

Pravo podnošenja programa na temelju Poziva imali su samostalni umjetnici, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, udruge, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanja kulturnih dobara i arheološke baštine u skladu s uputama za prijavitelje.

U kategoriji dramska umjetnost – suvremeni ples i pokret Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar dobila je 40 tisuća kuna i to za organizaciju gostovanja u Požegi u sklopu projekta „Svi na plesnu predstavu“, te 20 tisuća kuna  u kategoriji dramska umjetnost – kazališni amaterizam za 18. Plesokaz. Gradskom kazalištu Požega pripalo je 15 tisuća kuna za pripremu premijerne predstave “Smjehuljica i Mrgud ili zašto se smijati” te 15 tisuća za pripremu premijerne predstave “Iza ograde”.

U oblasti knjižničke djelatnosti na područje Požeško-slavonske županije stići će 375 tisuća kuna od čega Gradska knjižnica i čitaonica Požega dobiva 240 tisuća kuna za nabavu knjižne građe te dodatnih 12 tisuća kuna za aktivnosti stacionara u Kaptolu, Velikoj i Jakšiću, program Knjiga svaki dan te aktivnosti Biti umirovljnik – Čitam. Učim. Družim se. Gradskom muzeju Požega odobreno je 45 tisuća kuna i to za gostujuće izložbe u idućoj godini, kao i za restauriranje i konzerviranje predmeta iz fundusa muzeja za izlaganje u stalnom postavu.

U kategoriji Kulturno – umjetničkog amaterizma Povijesnoj postrojbi Trenkovi panduri odobreno je 7 tisuća kuna za međunarodni susret povijesnih postrojbi, KUD-u Požega 2.500 kuna za seminar „Tako su tkali naši stari“, a Gradskoj glazbi Trenkovi panduri 19 tisuća kuna za nabavu puhačkih instrumenata.

TEKST: S. P./pozega.hr  FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn