GRAD POŽEGA – Kreće rekonstrukcija Ulice Franje Thauzyja

Datum objave: 07. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Kroz nekoliko dana počinje rekonstrukcija Ulice Franje Thauzyja u Požegi. Uz rekonstrukciju prometnice i pješačke površine, bit će obavljena i rekonstrukcija kanalizacijske i vodovodne mreže.Ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi 550.818,98 kn (s PDV-om).

Uvođenje u posao od strane naručitelja obavljeno je danas u prisutnosti Andreje Menđel, pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Požege, a potom će uslijediti i sam početak radova. “Projekt je izrađen još davne 2016. godine, ali tek su se sada pokušala naći sredstva za samu realizaciju. Projekt je od iznimne važnosti budući da je nakon rekonstrukcije Trga sv. Terezije došlo do neusklađenosti s odvodnjom oborinskih voda koja stvara problem u samoj ulici i ovim projektom ćemo taj veliki problem riješiti. Druga stvar je što će odavde kretati pješačka zona, odnosno još će se jedan dio grada preurediti i biti namijenjen isključivo pješacima, osim naravno stanara ulica.” rekla je pročelnica Menđel.

Rekonstrukcija pješačke površine izvest će se u dužini od 103,43 m, od Ulice Kamenita vrata pa sve do Trga svete Terezije Avilske, u punoj širini koridora, odnosno od granice do granice građevne čestice. Postojeći završni sloj asfalta, koji je u izrazito lošem stanju, će se ukloniti s kompletnim slojevima do posteljice te će se izvesti novi sistem oborinske odvodnje. Pješački prijelaz na početku zahvata prilagodit će se osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću upuštanjem rubnjaka i izvedbom taktilnih traka (zaustavljanje).

Paralelno s radovima na rekonstrukciji pješačke površine, na istoj lokaciji će se izvoditi radovi na rekonstrukciji kanalizacijske ceste koje će provoditi tvrtka Tekija d.o.o.”U Ulici Franje Thauzyja predviđena je rekonstrukcija kanalizacijske i vodovodne mreže koja će se izvesti prije rekonstrukcije same prometnice. Uz stručne nadzore, osigurali smo i arheološki nadzor. Vrijednost radova je preko 200 tisuća kuna i nadamo se da će biti kvalitetno izvedeno.”kazao je Mile Beslić, rukovoditelj Sektora razvojno-tehničkih poslove Tekije d.o.o. Ukupna vrijednost građevinskih radova iznosi 550.818,98 kn (s PDV-om).

IZVOR:pozega.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn